Onni, 7, ei päässyt näkemään idoliaan lääkityksen puuttumisen vuoksi – tubettaja Roni Bäckiltä mahtava teko: "Onni meni ihan lukkoon"

1:04
Katso videolta, miten Onni reagoi idoliltaan saamiin syntymäpäiväonnitteluihin.

Onni heräsi 7-vuotissyntymäpäivänään kuulemaan onnittelut suurimmalta idoliltaan.

Seitsemänvuotias Onni on viimeisen vuoden aikana alkanut fanittaa kovasti Roni Bäckiä, yhtä Suomen suosituimmista tubettajista. Ronin videot ovat tuoneet iloa rankkaan vuoteen, jota ovat sävyttäneet vanhempien avioero sekä lääketieteelliset diagnoosit. Onnin äiti Elina Lampela kertoo, että hänen lapsellaan on vaikea-asteinen Aspergerin oireyhtymä sekä ADHD.

Onnin oli tarkoitus saada diagnoosi ja lääkitys viime kesänä. Sen jälkeen äiti oli ajatellut palkita lapsensa viemällä tämän Helsingissä järjestettävään Tubecon-tapahtumaan, jossa Roni Bäck esiintyisi. Lääkäriaika kuitenkin siirtyi ja reissu peruuntui. Ilman lääkkeitä Onni ei olisi jaksanut matkata junalla Pohjois-Pohjanmaalta Helsinkiin.

– Onni oli tosi pettynyt, Elina kuvailee poikansa tuntemuksia MTV Uutisille.

Some ojensi auttavan kätensä

Piristääkseen Onnia Elina päätti pyytää Roni Bäckiltä henkilökohtaisia syntymäpäiväonnitteluja marraskuussa seitsemän vuotta täyttävälle pojalleen. Apua suositun tubettajan kiinni saamiseen Elina pyysi Facebookin Naistenhuone-ryhmästä.

Ja apuahan tuli.

– Aamulla kun aukaisin puhelimen, oli tullut viestiä joltakin naiselta, että hän ottaa yhteyttä, ja sitten oli tullut Roni Bäckiltäkin viesti ja kaveripyyntö, Elina muistelee syyskuisia tapahtumia.

Tubettaja oli heti mukana ideassa ja ehdotti, että lähettäisi Onnille onnitteluvideon. Pian Elinan puhelimessa oli hänen toivomansa syntymäpäiväyllätys pojalleen.

Nyt hänen pitäisi enää varjella salaisuutta pari kuukautta.

Roni Bäck -teemaiset syntymäpäivät

Viimein Onnin 7-vuotissyntymäpäivä koitti. Elina välitti pojalleen Ronin syntymäpäiväonnittelut viestillä. Kun Onni näki aamulla idolinsa tekemän onnitteluvideon, poika oli ymmällään.

– Asperger-lapset voi vähän eri lailla reagoida. Onni meni ihan lukkoon, Elina kertoo.

Ensihämmennyksestä selvittyään Onni alkoi ihmetellä, miten Roni on saanut tietää hänen syntymäpäivistään ja miten äiti on voinut kertoa asiasta tubettajalle.

Lopulta lauantaiset syntymäpäivät vietettiin varsin Roni Bäck -teemaisissa tunnelmissa Onnin synttärikakkua myöten. Alkaneella kouluviikolla selvästi piristynyt Onni on kertonut opettajilleenkin saamastaan upeasta yllätyksestä.

– Se oli kyllä niin mahtava teko Ronilta, että mä olen kyllä tosi ylpeä, Elina kiittelee.

Tavoitteena tavata idoli ensi kesänä

Elina kiittää lämpimästi sekä Roni Bäckiä että Naistenhuonetta, jotka molemmat auttoivat häntä tekemään Onnin syntymäpäivästä ikimuistoisen. Iloinen yllätys tuli pojalle tarpeeseen.

Ensi kesänä Onnin ja Elinan tavoitteena on matkata yhdessä Tubeconiin ja tavata siellä Roni Bäck. Tuntemattomat ovat osoittaneet jälleen hyväsydämisyytensä, sillä parille on jo lupailtu lippuja tapahtumaan.

– Ollaan suunniteltu jo, että lähdetään lentokoneella Oulusta ja otetaan hotellihuone ja käydään katsomassa Ronia siellä, Elina kertoo.

Myös Onni on kiittänyt Naistenhuoneen ihmisiä heidän antamastaan avusta. Poika on seurannut innolla yllätyksestä Facebookissa kertoneen äitinsä päivityksen keräämiä tykkäyksiä. Kaikista parasta kuitenkin on, että Roni Bäck on nykyään äidin Facebook-kaveri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja