Onnellisten parien rutiinit – näissäkö salaisuus?

Onnelliset pariskunnat tuntuvat omaksuneen elämäänsä rutiineja, joita vähemmän onnellisilta puuttuu. Psychology Todayn jutussa väitetään, että vaatii 21 päivää päivittäisiä toistoja, jotta uusi käyttäytyminen kehittyy tavaksi. Jos suhteenne voisi mielestäsi olla parempikin, valitse siis jokin alla olevista esimerkeistä ja kokeile, pitääkö väite paikkansa.

Mennään nukkumaan samaan aikaan

Usein suhteen alussa molemmat odottavat innoissaan toisen hellimistä sängyssä illan tullen. Onnellisina pysyvät pariskunnat vastustavat jatkossakin kiusausta mennä nukkumaan eri aikoihin. Lakanoihin kääriydytään samaan aikaan, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että toinen nousee vielä myöhemmin ylös itsekseen.

Tehdään yhdessä asioita

Kun intohimo laantuu, pariskunnat saattavat huomata, että ovatkin kiinnostuksen kohteiltaan varsin erilaisia. Silti on tärkeää tehdä yhdessä asioita, joista molemmat nauttivat. Jos yhteisiä kiinnostuksen kohteita ei ole, onnelliset pariskunnat kehittävät niitä. Samaan aikaan kannattaa toki muistaa pitää kiinni myös niistä omista jutuista – näin näyttää kumppanin silmissä kiinnostavammalta eikä liian riippuvaiselta.

Kävellään käsi kädessä tai vierekkäin

Sen sijaan, että toinen laahaisi kävellessä metrejä toista jäljessä, onnelliset pariskunnat kävelevät käsi kädessä tai vieri vieressä. He ajattelevat, että on tärkeämpää olla kumppanin kanssa kuin mennä omaa tahtiaan kaikkia kauppoja tai nähtävyyksiä kohti.

Luotetaan ja annetaan anteeksi

Jos ja kun onnellisella parilla on erimielisyys tai riita, jota ei voi ratkaista, he mieluummin luottavat ja antavat anteeksi kuin epäilevät ja hankaavat vastaan.

Keskitytään hyviin puoliin

Jos kumppanista etsii asioita, joita hän tekee väärin, löytää varmasti aina jotakin. Samoin löytää taatusti jotakin, jos etsii asioita, joita kumppani tekee oikein. Onnelliset parit keskittyvät hyviin asioihin.

Halataan töistä tullessa

Iho muistaa rakastavan kosketuksen, pahan kosketuksen sekä koskemattomuuden. Parit, jotka tervehtivät toisiaan halauksella, saavat osansa rakastavasta kosketuksesta sekä voimia kohdata maailman.

Sanotaan "rakastan sinua" ja "hauskaa päivää"

Heti aamutuimaan omista tunteista muistuttaminen ja toiselle hyvän päivän toivottaminen on loistava tapa varustaa kumppani siihen, kun astutaan kodin ovesta aamu- ja iltapäiväruuhkien, palavereiden, aikataulujen ja muiden ärsytysten keskelle.

Sanotaan "hyvää yötä"

Onnelliset parit toivottavat toisilleen hyvää yötä joka ilta riippumatta siitä, ollaanko suuttuneita vai ei. Tämä kertoo kumppanille, että huolimatta siitä, kuinka vihainen ehkä tällä hetkellä on, haluaa silti olla suhteessa hänen kanssaan – se, mitä teillä kahdella on, on isompaa kuin mikään yksittäinen kärhämä.

Kysellään kuulumisia päivän mittaan

On hyvä idea soittaa kumppanille kotiin tai töihin päivän aikana ja kysyä, miten menee. Näin ollaan työpäivän jälkeen kohdatessa "samalla sivulla". Jos kumppanilla on esimerkiksi ollut kamala päivä, voi olla kohtuutonta odottaa, että hän jaksaisi innostua toisen omista hehkutuksista.

Näyttäydytään mielellään yhdessä

Onnelliset parit tykkäävät tulla nähdyiksi yhdessä. He osoittavat hellyyttä vaikka pitämällä kättä toisen kädessä, olkapäällä, polvella tai niskassa. Tarkoituksena ei ole leveillä vaan osoittaa, että kuulutaan yhteen.

Lähde: Psychologytoday.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat