Onnellisen parisuhteen merkit – tarkasta nykyisen suhteesi laatu!

Millainen on hyvä ja tasa-arvoinen parisuhde? Mitkä perusasiat tulee olla kunnossa, jotta suhde on tyydyttävä, kehittyvä ja kestävä?

Mietitkö usein, onko parisuhteesi kaikkea sitä mitä toivot? Käy nämä kohdat läpi ja pohdi toteutuvatko ne nykyisessä parisuhteessasi.

Molemmat kunnioittavat toisiaan

Yksi parisuhteen tärkeimmistä kulmakivistä on molemminpuolinen kunnioitus. Olet oikean ihmisen kanssa, jos olet hänestä ylpeä ja hän on ylpeä myös sinusta. Hälytyskellojen tulisi soida, jos kumppanisi väheksyy sinua ja joudut jatkuvasti taistelemaan saadaksesi arvostusta.

Olette rehellisiä toisillenne

Mikään suhde ei voi perustua valheille tai salailulle. Jos sinua häiritsee jokin asia, mitä et ole uskaltanut kysyä, tee se mahdollisimman pian. Ole valmis olemaan myös itse rehellinen ja avoin. Epävarmuus ja tietämättömyys luovat turhaa, negatiivista energiaa ja epäilyjä. Asiat täytyy puhua halki.

Yhdessäolo merkitsee molemmille yhtä paljon

Ensihuuman aikana toisen läsnäolosta ei saa tarpeekseen, mutta suhteen tasaantuessa yhteistä aikaa ei sovi unohtaa. Kalenterista kannattaa varata aikaa kiireettömään yhdessäoloon, jota ei katkaise sähköpostit tai puhelinsoitot.

Jos kumppanisi viettää vapaan iltansa mieluummin baarissa kavereiden seurassa kuin syleilläkseen sinua, on jotain vialla.

Kannustatte ja tuette toisianne

Valtapeli ei kuulu parisuhteeseen. Ette ole kilpakumppaneita, vaan tiimi. Teette asioite toistenne hyväksi ja korostatte toistenne parhaita puolia. Olet oikean ihmisen kanssa, jos hän ei jätä sinua pulaan missään tilanteessa.

Välillänne on oikeaa kemiaa

Tunnet varmasti jonkun pariskunnan, jonka välillä kipinöi vielä monien vuosien jälkeenkin. Vaikkei seksi ole parisuhteen tärkein asia, seksuaalinen jännite tulee säilyttää, sillä seksielämää voi jatkuvasti kehittää. Jos suhteen intohimo haalenee, tulee kumppanista enemmänkin ystävä ja arkielämän itsestäänselvyys.

Olette onnellisia myös itsestänne

On todella tärkeää muistaa myös se, ettei parisuhde ole onnellisuuden elinehto. Jos et ole tyytyväinen elämääsi, ihana mies (olisi se kuinka taivaanlahja tahansa) ei ole ratkaisu ongelmiisi. Rakastuakseen toiseen täytyy ensin rakastaa itseään.

Lue lisää:

MTV3/Helmi/ Katja Kinnunen

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja