Onnellisen kodin 7 salaisuutta – näin vältät alakulon

Nauti kotona oleskelusta tekemällä kodistasi paikka, jossa viihdyt.

Jopa tutkimukset tukevat näkemystä, että kodin sisustuksella voi olla merkitystä siihen, onko mielialasi kotona surkea vai onnellinen. 

Kun haluat piristää kotiasi, kokeile siis seuraavia Popsugar-sivuston listaamia tapoja!

1. Keltaista

Ihmiset ovat onnellisempia keltaisen värin ympäröimänä, koska se on pirteä väri, joka edistää luovuutta ja kommunikaatiota. Jos et halua maalata koko huonetta keltaiseksi, piristä olohuonetta vaikkapa keltaisilla kukilla ja keittiötä kulhollisella sitruunoita.

2. Tee pieniä muutoksia

Oletko tylsistynyt siihen, miltä kotisi näyttää? Harkitse vaihtavasi huonekalujen paikkaa tai tekemällä pieniä sisustusmuutoksia, se nimittäin saattaa edistää onnellisuutta ja positiivisia tunteita. Muutosten ei tarvitse edes olla isoja.

3. Järjestä paikat kuntoon

Tämä ei ole mikään salaisuus: onnellinen koti ei ole sotkuinen. Ole luova, kun mietit, miten järjestelisit paikat kuntoon. LUE MYÖS:  12 kultaista sääntöä: Näin pääset sekasotkusta eroon lopullisesti

4. Ripusta seinälle piristävää taidetta

Tämä on ehkä ilmiselvä asia, mutta myös totta. Kehystä ja ripusta seinälle mitä tahansa sinua hymyilyttävää, olipa se sitten hauska juliste tai siskonpoikasi piirtämä kuva sinusta. Päiväsi alkaa ja loppuu hyvin, kun näet edessäsi asioita, jotka kohottavat mielialaasi.

5. Valoa!

Huono valaistus tekee surulliseksi, eikä se ole liiottelua. Oikealla valaistuksella on suuri vaikutus siihen, miltä huone näyttää, mutta myös siihen, miltä se tuntuu. Joskus jonkin sisustuselementin vaihdos auttaa piristämään tylsää huonetta, joskus kyse on vain helpoista valaistusratkaisuista, jotka tuovat välittömästi piristystä huoneeseen.

6. Nauti outouksistasi

Heitä sisustuskatalogi pois! Olet onnellisempi kodissasi, jos siellä on ainutlaatuista persoonallisuuttasi kuvaavia elementtejä. Sisusta kirpparilöydöillä tai matkoiltasi haalimillasi muistoilla. 

7. Lisää ripaus luontoa

Kaikista helpoin tapa tehdä kodista onnellisempi paikka on tuoda sinne kukkia ja kasveja. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että luonto parantaa emotionaalista terveyttä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat