Onnellisen ihmisen tuntomerkit – nämä asiat sen kertovat

Onnellisen ihmisen tunnistaa muustakin kuin hymystä.

Voisiko onni olla sitä, ettei ole onneton? Onnellisuus ei ole yhtä kuin maata ja mammonaa; onnistumisia ja menestystä. Onni on pieniä asioita, joista ihminen osaa iloita.

Tasapainoinen ja elämäänsä tyytyväinen ihminen tutustuu mielellään uusiin ihmisiin tilaisuuden tullen. He myös antavat itselle taukoja silloin kuin kokevat juuri sitä tarvitsevan. Onnelliset ihmiset pitävät itsestään huolta.

Muun muassa näistä piirteistä tunnistat onnellisen ihmisen:

He muistavat sanoa ”kiitos”

Niin pieni, mutta niin voimakas sana kuin ”kiitos” voi helposti piristää kenen tahansa päivää sen kuullessaan. Kun päiväsi on erityisen kiireinen, muista pysähtyä ja olla kiitollinen pienimmistäkin asioista, jotka ovat hyvin. Kuulostaako helpolta? Todellisuudessa asioiden, joista olemme kiitollisia, muistaminen on toisinaan vaikeaa.

Harvemmin käytämme aikaa hyvien asioiden pohtimiseen, sillä yleensä mieleemme nousevat ennemmin murheet, joita haluaisimme työstää. Päivässä on kuitenkin monia pieniä asioita, joiden kohdalla voimme pysähtyä ja osoittaa kiitollisuutta. Oli kyseessä sitten hyvä asiakaspalvelu ruokakaupan kassatyöntekijältä tai tuntematon arjen ritari, joka pysähtyy pitämään ovea auki sinulle.

"Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on", kuuluu vanha sananlasku. 

He osaavat irrottautua sosiaalisesta mediasta

Sosiaalinen media koukuttaa meidät olemaan jatkuvasti tavoitettavissa. Some näyttää myös usein elämästä vain parhaimpia puolia, joita selaamalla emme kuitenkaan saa itse mitään! Sen sijaan, tee päätös ja sulje itsesi somen ulkopuolelle joka päivä esimerkiksi iltakuuden jälkeen. Nauti kiireettömyydestä, lue kirja, soita ystävälle someviestittelyn sijaan – mitä tahansa, mikä liittyy vain sinun elämääsi. Muiden elämien seuraaminen ei ole viisainta ajankäyttöä.

He eivät hermostu pikkuasioista

Jokaisella on huonoja päiviä. Huonot päivät ovat täynnä pieniä epäonnekkaita sattumuksia, joiden sattuessa suuttumus, pettymys ja ahdistus ovat täysin hyväksyttäviä reaktioita. Näiden tuntemuksien ei kuitenkaan tarvitse määrittää koko päiväsi suuntaa! Jokaisen kannattaa opetella päästämään irti asioista, joille ei vain yksinkertaisesti voi mitään. Keskity sen sijaan positiivisiin asioihin, joita päivä tuo eteesi.

He uskaltavat

Sen sijaan, että odottaisivat tilaisuuttaan, he luovat itse tilaisuuden. He ottavat riskejä, jotka pelottavat, mutta ovat sen väärti.

He ovat rehellisiä

Valheet aiheuttavat vain ylimääräistä stressiä ja ahdistusta. Elämä on liian lyhyt aika elää epäaitona.

He eivät vertaile itseään muihin

Jokaisella on oma polku kuljettavanaan. Jos keskityt vertaamaan omia valintojasi muiden valintoihin, viet keskittymisesi pois omalta tieltäsi.

He eivät ole uhreja

Jokaisella on menneisyytensä, johon kuuluu myös murheet, menetykset, epäonnistumiset ja sydänsurut. Onnelliset ihmiset eivät kuitenkaan vello jatkuvasti epäonnessaan, vaan löytävät vaikeista ajoista merkityksensä. Uhrit syyttävät aina menneisyyttään kohtaamistaan vaikeuksista, eivätkä pysty millään jättämään niitä taakseen.


Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat