Onko tässä Suomen paras kesätyö? Palkka 30 000 euroa!

Aurinkoinen kesäkaupunki, muhkea 30 000 euron palkkapussi, kaikki edut tasokasta majoitusta myöten ja kiinnostava tehtävä verkostoitumisen ja sosiaalisen median parissa. Hakuaika Suomen parhaaseen kesätyöhön on nyt päättynyt.

Suomen parhaaksi kesätyöksi mainostettuun pestiin Vaasan seudun energialähettiläänä haki kaiken kaikkiaan 1 624 innokasta kandidaattia.

– Hakemusten määrä ylitti odotukset. Suurin osa hakijoista on 20–30-vuotiaita, nimenomaan nuoria, joiden ajattelemme tehtävään sopivankin, teknologiakeskus Merinovan markkinointijohtaja Robert Olander iloitsee.

– Suurin osa on teknisen alan opiskelijoita. Hakemuksia on tullut hyvin laajasti ympäri maan, ja jonkin verran myös ulkomailla opiskelevilta nuorilta.

Hakukriteereistä eniten painaa persoona, sillä keskeinen osa työnkuvaa on viestintä, erityisesti sosiaalisessa mediassa.

– Haemme henkilöä, joka viihtyy huomion keskipisteessä ja on hyvä viestijä. Hän on tottunut liikkumaan sosiaalisessa mediassa, Olander maalailee.

Mikä ihme on energialähettiläs?

Osa hakijoista erottuukin heti edukseen aktiivisella otteella sosiaalisessa mediassa. Vastaava oma-aloitteisuus on plussaa myös itse energialähettilään tehtävissä.

– Muutama hakija on tehnyt omat nettisivut, aloittanut oman blogin tai tehnyt videoita itsestään. Se on juuri sellaista toimintaa, jota haemme.

Energialähettiläs viettää kesällä 12 viikkoa tutustuen Vaasan seudun eri energia-alan yrityksiin, niiden toimintaan, tuotteisiin ja henkilöstöön, ja jakaa kokemansa ja näkemänsä blogissaan.

– Tämä on myös henkilölle itselleen erinomainen mahdollisuus verkostoitua, sillä hän tapaa näiden yritysten johtoa, Olander mainostaa.

Idea lähti Australian Queenslandin tempauksesta palkata 150 000 dollarilla bloggaaja paratiisisaarelle viestimään alueen matkailumahdollisuuksista.

– Siinä oli se siemen. Ajattelimme, että idea on hyvä, ja halusimme kehittää siitä omanlaisemme, Olander kertoo.

Viestinviejää ja markkinointia tarvitaan, sillä Vaasan seutua koettelee työvoimapula.

Studio55.fi/ Milja Atu

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja