Onko tässä maailman puistattavin työ? Australialainen Zac lypsää työkseen myrkkykäärmeitä

Australialaismies tietää, miten käsitellään maailman myrkyllisimpiä käärmeitä.

Puiston tarkastaja Zac Bower kerää Australian matelijapuistossa maailman vaarallisimpien käärmeiden myrkkyä, jotta niistä voidaan kehittää vastamyrkkyä.

Matelijapuistossa rikottiin vastikään yhdestä käärmeestä peräisin olevan myrkyn määrän maailmanennätys.

Maailman vaarallisimpiin käärmelajeihin kuuluvan taipaanin sisältä löytyi häkellyttävät 4,54 grammaa puhdasta myrkkyä.

Normaalisti käärmelajista on mahdollista lypsää noin 1,8 grammaa myrkkyä.

– Tunsin heti, että myrkkypullo tuntuu paljon painvammalta kuin tavallisesti.

– Upein käärme, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt. Se pitää minut varpaillani, mutta se on kaikki sen arvoista, kun tiedämme, kuinka monia ihmishenkiä voimme pelastaa, Bower kertoo.

Edellistä ennätystä piti hallussaan niin ikään taipaani, jonka sisältä löytyi 3,32 grammaa vaarallista myrkkyainetta. Kyseinen määrä riittäisi tappamaan yli 300 ihmistä.

Myrkkyohjelma pelastaa vuosittain satoja ihmishenkiä

Matelijapuistolla on oma myrkkyohjelmansa, jonka avulla on onnistuttu kehittämään vastamyrkkyjä vaarallisten myrkkykäärmeiden puremiin. Myrkkyä kerätään taipaanien lisäksi muun muassa tiikerikäärmeistä, surmakäärmeistä sekä kuningasruskeakäärmeistä.

Australiassa raportoidaan vuositasolla noin 2 000 ihmisiin kohdistunutta myrkkykäärmeen puremaa. Tuosta määrästä arviolta 300 ihmistä on pelastunut saatuaan elimistöönsä vastamyrkkyä.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, kun Bower lypsää oikeaoppisesti myrkkyä äärimmäisen vaarallisen käärmeen sisältä.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat