Onko tämä maailman parasta automaattikahvia?

Teksasilaisessa yliopistossa on kahvipalvelu, josta kahvin saa tilattua ilman ihmisten välistä kanssakäymistä. Robottikahvila taitaa vaikeimmatkin tilaukset.

Briggo-yrityksen valmistama The Coffee Haus -nimellä kulkeva robottikahvila saattaa jatkossa aiheuttaa ongelmia baristoille ja kahviloille. The Coffee Haus -robottikahvilasta saa nimittäin itse päättää tarkkaan muun muassa, kuinka paljon maitoa tai makeutusta kahviinsa haluaa.

Erikoisinta kyseisessä kahvilassa on se, että paikan päällä ei ole yhtään ihmistä palvelemassa asiakasta. Kahvila toimii sillä periaatteella, että siellä on paikka mistä tilata tuote ja toinen mistä noutaa se.

Tuotteita voi tilata myös ennakkoon. Briggon nettisivustolla voi myös luoda oman asiakkuuden, jonne tallentaa mieluisimpia valintojaan juoman suhteen, jotta asiointi palvelussa helpottuisi.

Tällä hetkellä palvelu on saanut kehuja sen takia, että kahvin maku ei vaihtele suuresti. Näin ollen asiakas tietää tilausvaiheessa, mitä tuleman pitää.

– Kahvi maistuu aina yhtä hyvältä. Voisi helposti sanoa, että kahvi on parempaan kuin normaalissa kahvilassa, sillä kahvi on aina saman makuinen, yliopistossa opiskeleva Yamit Lavi kuvailee NPR-sivustolle.

Saa nähdä tulevatko kyseiset robottikahvilat yleistymään, vai kaatuuko kokeilu siihen, että ihmiset eivät saa kaipaamaansa ihmiskontaktia tilausvaiheessa.

Briggo ei ole ainut yrittäjä robottikahviloiden saralla, sillä muun muassa Marley Coffee Machine -nimellä kulkeva laitos tekee samaa, mutta soittaa lisäksi Bob Marleyn kappaleita. Robottikahvilat eroavat kahviautomaateista siinä, että asiakas saa itse päättää, mitä kahvi todella sisältää.

Lähde: NPR

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat