Onko suola sittenkin terveellistä?

Suolan vähentäminen ei ehkäisekään sydänkohtauksia, ennenaikaisia kuolemia tai muita terveysongelmia, väittää uusi tutkimus.

6500 ihmisen suolan käyttöä tarkkailleet tutkijat kertovat, että vahvoja todisteita suolan negatiivisille terveysvaikutuksille ei ole olemassa.

Sen sijaan suolan vähentäminen saattaakin lisätä riskiä sydänongelmiin. Tämän tutkijat perustelivat sillä, että ruokatottumusten raju muuttaminen suolapitoisesta ruokavaliosta suolattomaan, saa kehon reagoimaan shokilla.

Exeterin yliopiston tutkijat kertovat, että on olemassa muita tärkeitä elämäntapoihin liittyviä asioita, jotka vaikuttavat terveyteen positiivisesti. Näitä ovat muun muassa hedelmien syöminen, liikunnan harrastaminen ja tupakoimattomuus.

Tutkimusta on kritisoitu muiden asiantuntijoiden toimesta, joiden mukaan suolan vähentäminen suojelee sydäntä. Kriitikot huomauttavat, että tutkimuksessa ei ole huomioitu suolan käytön vähentämisen seurauksia pidemmällä tähtäimellä.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että tällä hetkellä aikuisten suositeltu suola-annos on noin 6 grammaa päivässä, eli noin teelusikallisen verran, mutta todellisuudessa suolaa käytetään keskimäärin 9 grammaa päivässä.

Isossa-Britanniassa yritetäänkin jo valtion voimin ottaa kantaa suolaongelmaan, ja painostaa ravintoloita ja ruokayhtiöitä vähentämään suolan määrää tuotteissaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat