Onko sinulla hiustenpidennykset? Ota nämä asiat huomioon

Hiustenpidennykset ovat suosittu tapa saada nopeasti lisää pituutta ja tuuheutta hiuksiin. Hiustenpidennykset saattavat kuitenkin tuottaa harmaita hiuksia esimerkiksi kampauksia tehdessä.

Monet haaveilevat pitkistä, hulmuavista ja tuuheista hiuksista – ja monet turvautuvatkin ottamaan hiustenpidennykset. Kampaajalla laitettavat hiustenpidennykset ovat etenkin nuorten naisten keskuudessa suosittu tapa kasvattaa kutreja monen monta senttiä lähes yhdeltä, pitkältä istumalta. Taitava tekijä saa lopputuloksen näyttämään lähestulkoon aidolta, mutta muista: vaikka kyseessä olisikin aidoista hiuksista tehdyt pidennykset, eivät ne ole täysin sama asia, kuin omat hiuksesi.

– Hiustenpidennysten alkuperä on usein Intiasta, joissa on voimakkaasti luonnontaipuisuutta, kampaaja-kouluttaja Nadja Jarrah-Aalto kuvailee.

– Hiustenpidennyksiä on myös käsitelty paljon, ennen kuin ne saapuvat kauppoihin myyntiin.

Koska aasialainen hius on useimmiten sysitummaa, pitää hiuksia valkaista moneen, moneen kertaan. Lopuksi hiukset värjätään mieluisen värisiksi, kuten ruskeaksi, punaiseksi tai vaaleaksi sekä trendien mukaan liukuvärein. Jotta lopputulos olisi terveen hiuksen näköinen, pintakäsittelyllä saadaan hius sileäksi ja kiiltäväksi.

Hiustenpidennykset otattaessa kannattaakin kiinnittää huomiota niiden käyttäytymiseen.

– Jopa nukkuessasi hiukset alkavat elämään ja taipumaan. Hiustenpidennysten materiaali kihartuu helposti, Jarrah-Aalto kuvailee.

Kampaaja neuvookin käyttämään kampauksia tehdessä keskikokoisen sijaan leveää muotoilurautaa.

– Jos sinulla on keskikokoinen rauta jolla teet kiharaa, pidennyksistä tulee napakka, mutta omasta hiuksesta ei niinkään. Iso rauta liukuu paremmin, jolloin kiharaa saa helpommin tehtyä ja lopputuloksena on selkeä kihara, Jarrah-Aalto opastaa.

Pidennyshiusta on saatavana useimmiten suorana, mutta myös valmiiksi laineikkaana ja kiharana.

Tiesitkö?

– Hiustenpidennysten hiukset voivat olla mistä päin maailmaa tahansa. Suurin osa aidoista hiuksista tehdyistä hiustenpidennyksistä on kuitenkin peräisin Intiasta.

– Hiustenpidennyksissäsi saattaa hyvinkin olla uhrattua "temppelihiusta": intialaisnaiset sekä -lapset lahjoittavat hiuksensa temppelissä munkeille.

– Jos haluat ottaa pidennykset, ota ensin selvää niiden alkuperästä.

– Jos hiustenpidennykset ovat aitoa hiusta, niitä voi kihartaa ja muotoilla, värjääminen on omalla vastuulla. Hiustenpidennykset säilyvät kuitenkin pidempään, jos niitä ei käsitellä.

– Muista, että hiustenpidennykset vaativat enemmän hoitoa kuin omat hiuksesi: tarvitset hiuksia ravitsevia ja kosteuttavia hiustenhoitotuotteita pidennysten hoitamista varten.

– Märkiä hiuksia ei kannata sitoa kiinni – kuivaa hiustenpidennykset aina ennen nukkumaan menoa.

– Pidennyshiukset sekä kiinnityskohdat tulee huoltaa noin 3–4 kuukauden välein.

– Käy poistattamassa hiustenpidennykset ammattilaisen luona.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Osittaiset lähteet: Yle.fi, Rapunzelofsweden.fi, Blackouthair.fi

Lue myös:

    Uusimmat