Mainos

Onko nuorten "itsemurhapeli" totta vai valeuutinen? Poliisi MTV:lle: Pelistä on vahvistettu tieto

Itä-Uudenmaan poliisi varoitti tänään vanhempia vantaalaiskoulussa leviävästä "nettipelistä", jonka itsetuhoiset tehtävät ovat vaarallisia ja pelottavat lapsia. Poliisin mukaan kyseessä on interaktiivinen itsemurhapeli, jossa pelaaja suorittaa haasteina erilaisia tehtäviä 50 päivän ajan.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että poliisilla oli tieto Venäjältä lähtöisin olevasta "pelistä" jo noin kuukausi sitten, mutta asiasta haluttiin tiedottaa vasta, kun asia tuli ajankohtaiseksi Suomessa.

MTV Uutiset kertoi aiemmin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-tiedotteesta, jolla poliisi pyrki varoittamaan ja herättelemään vanhempia Blue Whale -itsemurhapelistä, mikäli lapset aiheesta puhuvat.


Ensimmäinen tieto muun muassa ahdistusta aiheuttavasta pelistä tuli Itä-Uudenmaan poliisin tietoon vantaalaisesta alakoulusta, kun koulun henkilökunta otti poliisiin yhteyttä. Sen sijaan tietoa siitä, osallistutaanko pelin haasteisiin Suomessa, poliisista ei osata ottaa kantaa.

Pikemminkin yhteisö kuin peli

Peli-termi on Itä-Uudenmaan polisiin mukaan kuitenkin harhaanjohtava, sillä kyseessä on enemminkin "internet-kontaktipohjainen juttu" kuin esimerkiksi älypuhelimeen ladattava pelisovellus.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta peliä verrataan "Facebookin kaltaiseen sovellukseen, jossa on mahdollisuus keskustella interaktiivisen keskusteluyhteyden kautta toisten kanssa".

Tiedotteessa poliisi kertoo, että pelin tehtävät saattavat olla viiltelyä, raakojen kauhuelokuvien katselua, autojen edessä makaamista ja niin edelleen. 

Poliisin mukaan "nuoret siitä puhuvat", ja tämän takia asiasta on myös tiedotettu.

Poliisi kertoo MTV Uutisille, että pelistä on heille vahvistettu tieto, joka on hankittu normaaleja tiedonhankintakanavia pitkin ulkomailta.

Poliisin Facebook-tiedote on kerännyt pitkän jälkeensä kommenttiketjun, jossa keskustellaan siitä, onko peli totta vai ei. Myös jotkut ulkomaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet, että tieto pelistä olisi valeuutinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.