Onko kotisi täynnä roskaa joulun jälkeen? Toimi näin!

Joulu kerää melkoiset määrät jätettä. Mitä tehdä lahjapapereille, kinkunrasvalle ja joulukuusille juhlan jälkeen?

Jouluna riittää rompetta ja myös jätemäärä on melkoinen. Muista kierrättää ne oikein.

Kinkunrasva ei kuulu viemäriin

Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, koska se voi aiheuttaa tukkeumia putkistossa. Nestemäisen rasvan voi laittaa tiiviiseen astiaan pakattuna sekajätteen joukkoon. Jähmettyneen rasvan voi viedä biojäteastiaan. Jouluna on hyvä muistaa, että myöskään ruokajäte ei kuulu pyttyyn vaan biojäteastiaan.

Tuo lahjapaperit ja -pakkaukset jäteastiaan joulun jälkeen

Lahjapaperit kuuluvat energia- tai sekajätteeseen. Ne eivät kelpaa paperin tai kartongin joukkoon, koska ne ovat päällystettyjä ja sisältävät paljon painovärejä, tarroja ja teippejä. Kankaasta tehdyt lahjapussit on hyvä keino vähentää lahjapaperijätteen määrää.

Joulukuusesta eroon?

Kuusten kierrätys on paikkakuntakohtaista. Useassa kaupungissa ja taloyhtiössä joulukuuset kierrätetään esimerkiksi energiakäyttöön.

Esimerkiksi Helsingissä HSY kerää joulukuuset pääsääntöisesti biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä niistä kiinteistöistä, jotka kuuluvat biojätteen keräyksen piiriin. Muista kiinteistöistä kuuset kerätään sekajäteastioiden tyhjennysten mukana. Joulukuusista ei peritä erillistä hintaa ja kuuset voi viedä myös itse maksutta Sortti-asemille tammikuun ajan.

Lähde: HSY

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja