Onko jo liian kuuma uida? SM-triathlonissa ollaan kieltämässä märkäpukujen käyttö – "Lämmittää niin paljon"

7:55

Joroisissa järjestetään lauantaina puolimatkan SM-triathlon. Valvatusjärven korkean lämpötilan vuoksi kisat saatetaan käydä ilman märkäpukuja. 

Video: Kaisa Sali (silloinen Lehtonen) kertoi Huomenta Suomessa syksyllä 2016, kuinka Havaijin Ironman-kisaan osallistuminen toteuttaa hänen lapsuuden haaveensa.

Kisassa uintipaikkana toimii Valvatusjärvi, jonka lämpötilaksi mitattiin maanantaina kello 16 aikaan 25,2–27,3 astetta mittauspaikasta riippuen. Märkäpuvun käyttö on kisoissa kiellettyä, kun veden lämpötila nousee yli 23 asteen.

– Kun veden lämpötila on yli 23 astetta ja kyseessä on puolimatkan kilpailu, pukua ei saa käyttää. Märkäpuku lämmittää niin paljon, että tuolloin on liian kuuma uida puvun kanssa, tapahtumapäällikkö Tiina Boman kertoo.

Mikäli lämpötilat pysyvät korkeana, tulee märkäpuvun käyttö olemaan kiellettyä yleisessä sekä ikäluokkien SM-sarjoissa puolimatkalla.

Märkäpuvussa on liian kuuma

Bomanin mukaan märkäpuvun käyttö lisää turvallisuutta sen kelluttavan vaikutuksen vuoksi, mutta kun vesi on liian lämmintä, sillä on myös negatiivisia vaikutuksia turvallisuuteen.

– Kun vesi on kuumaa, lämpökuorma kasvaa. Vuonna 2010 oli samanlainen kielto kisoissa.

Bomanin mukaan kisajärjestäjä päätti tehdä asiasta tiedotteen, koska heille on tullut paljon kyselyitä pukukiellon suhteen viime päivien aikana. 

Kisajärjestäjän tiedotteessa kerrotaan, että märkäpukukielto ei koske pikatriathlonia, koska se ei ole virallinen liiton alainen kilpailu. Finntriathlon ei kuitenkaan suosittele märkäpuvun käyttöä pikatriathlonissa, mikäli veden lämpötila on korkea.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja