Mainos

"Onko Helsinki maailman coolein kaupunki?" CNN noteerasi kaupungin etusivullaan: Näistä syistä suomalaiset pystyvät hymyilemään hyisistä olosuhteista huolimatta

1:06

Yhdysvaltalainen uutistoimisto CNN on uutisoinut Suomen pääkaupungista Helsingistä verkkosivullaan julkaisemassaan pitkässä jutussa.

Matkailuosiossa julkaistussa jutussa talvinen Helsinki esitellään aluksi kaupunkina, jossa on talvisin niin hyytävä tuuli ja pureva pakkanen, että ne saavat korvat jäätymään.

Lumihiutaleiden kerrotaan iskeytyvän päin näköä kuin jäiset sirpaleet. Päivänvaloakin näkee vain muutaman tunnin, eikä kukaan juuri puhu mitään. Helsinki keskellä talvea kuulostaa paikalta, jota tekee mieli vältellä.

Hyytävät ololosuhteet, onnellinen kansa

Tällaista Helsingissä oli jutun mukaan ehkä joskus, mutta ei enää. CNN:n mukaan Suomi on onnistunut hyytävistä olosuhteistaan huolimatta vakinnuttamaan asemansa maapallon yhdeksi onnellisimmista kansakunnista, kuten YK:n viime vuonna julkaisema raportti osoittaa.

Ja koska talvet ovat kylmiä, Helsinki on yksiselitteisesti yksi maailman cooleimmista kaupungeista. Otsikossa leikitelläänkin ajatuksella, onko Helsinki maailman coolein eli viilein ja toiselta merkitykseltään myös siistein kaupunki. 

Jutussa listataan seikkoja, joiden avulla suomalaiset pystyvät talvisista olosuhteistaan huolimatta edelleen hymyilemään. Ne ovat CNN:n mukaan esimerkiksi hiljaisuus, musiikki sekä tietysti avantouinti ja sauna.

CNN:n Helsinki-videolla kaupunki on päässyt oikeuksiinsa ja Helsingistä kerrotaan muun muassa seuraavat neljä faktaa: 

1. Kaupunkia ympäröi 327 saarta.

2. Helsinki on koti noin 650 000 asukkaalle ja kaupungissa on rantaviivaa 123 kilometriä.

3. Helsinki on Euroopan kylmin pääkaupunki. 

4. YK:n raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa.

Lue CNN:n laaja juttu Helsingistä ja suomalaisista kokonaisuudessaan tästä.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja