Mainos

Onko Alko auki pääsiäisenä, entäpä ruokakaupat? Näin pääsiäinen vaikuttaa – junat täpötäynnä matkustajia

Pääsiäinen vaikuttaa jälleen monien palveluiden saatavuuteen, vaikka joustoa tulee vuosi vuodelta enemmän.

Viime vuonna Alkot olivat ensi kertaa auki pääsiäislauantaina uudistuneen alkoholilain vuoksi. Tänä vuonna Alkot ovat auki pääsiäislauantaina iltakuuteen saakka. Pitkäperjantaina, pääsiäissunnuntaina ja maanantaina Alkot ovat kiinni.

Ruokakaupat ovat laajasti auki pääsiäisenä, ja kauppakohtaiset aukioloajat kannattaa katsoa myymälöiden nettisivuilta.

Postin omat myymälät ovat kiinni pääsiäisenä pitkäperjantaista maanantaihin lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka on auki lauantaina kello 10–16.

Pankkikonttorit ovat pääsiäisenä kokonaan kiinni pitkäperjantaista maanantaihin. Seuraavan kerran pankissa pääsee asioimaan vasta ensi viikon tiistaina. Kannattaa myös muistaa, etteivät pankkien väliset rahansiirrot liiku pitkäperjantaina ja maanantaina.

Viime hetket ostaa matkalippuja

Kauko- ja lähijunat liikkuvat pitkäperjantaina ja maanantaina sunnuntailiikenteen tavoin. Tarkat aikataulutiedot voi tarkistaa VR:n matkahausta. Pääkaupunkiseudun poikkeusaikataulut ja lisävuorot voi katsoa HSL:n sivuilta.

Liput kaukoliikenteen matkoille kannattaa varata ajoissa. STT uutisoi keskiviikkona, että VR on ottanut kaiken kalustonsa käyttöön ja ajaa useita lisävuoroja, mutta silti suosituimpien matka-aikojen junat alkavat olla täynnä.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoi, että junat Helsingistä Ouluun, Kuopioon ja Joensuuhun alkavat olla loppuunmyytyjä. Myös pohjoisen junissa on hyvin täyttä.

Busseissakin on pääsiäisenä ruuhkaa, mutta vapaita paikkoja voi yhä löytyä, jos on valmis joustamaan lähtöajasta, kertoi Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko keskiviikkona. Hän kehotti ostamaan bussiliput etukäteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja