Onko aika elämänmuutokselle? Asiantuntija vastaa!

Oletko jatkuvasti väsynyt ja ahdistunut? Hyvinvoinnin ammattilaisena tunnettu Ilkka Koppelomäki kuvailee tilanteen, jolloin elämänmuutos saattaa olla tarpeen.

Ajoittain väsymys ja ahdistuneisuus painavat, mutta jos tämä inhottava kaksikko on osa elämääsi jatkuvasti, kannattaa elämän suhteen pohtia erilaisia vaihtoehtoja. Koppelomäen mukaan myös jatkuva sairastelu saattaa kieliä siitä, että olisi syytä vaihtaa arjen suuntausta.

– Keho ja mieli antavat merkkejä siitä, mikä on hyväksi sinulle. Jos sairastelet paljon, sinua ahdistaa tai olet jatkuvasti väsynyt, niin suosittelen miettimään, miten voisit muuttaa omaa elämääsi paremmaksi, Uskalla Innostua -tiimin perustaja toteaa.

Elämänmuutos saattaa joskus tuntua pelottavalta vaihtoehdolta, mutta tuottaa takuulla parempia tuntemuksia kuin jatkuva fyysinen ja henkinen pahoinvointi. Mitä tällaisessa tilanteessa kannattaa sitten tehdä?

– Elämänmuutoksen startti alkaa siitä, että mietit mitä sinä haluat ja mitä et halua. Ota kynä ja paperia kaveriksi ja ota hetki aikaa itsellesi. Selvitä, mikä nykyisessä elämässäsi on hyvää ja mitä haluat siinä pitää. Mitä muuta haluat tai onko jotain mitä et enää halua, Koppelomäki ohjeistaa.

Elämänmuutos ei kuitenkaan synny aivan hetkessä, joten sille täytyy varata hieman aikaa. Ihminen myös muuttuu jatkuvasti, joten kannattaakin pohtia suhteellisen usein, mistä elämässään todella nauttii.

– Ota tavaksesi miettiä omaa elämääsi viikoittain ja sitä, mitä sinä haluat, hyvinvoinnin ammattilainen kertoo.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja