Onko 18-vuotias Ilves-nuorukainen SM-liigan uusi läpimurtotähti? – "Sieltä löytyy koko paketti"

1:58
Millainen pelaaja on 18-vuotias Roby Järventie? C Moren studio perkasi nuorukaisen ominaisuuksia.

Ilveksen 18-vuotias Roby Järventie on yksi joukkueensa lupaavimmista pelaajista. Nuorella hyökkääjällä on tällä kaudella kaikki edellytykset tehdä läpimurtonsa SM-liigassa.

Vuonna 2002 syntynyt Järventie pääsi maistamaan SM-liigan vauhtia jo viime kaudella viidessä ottelussa, joiden aikana hän iski uran avausmaalinsa.

Järventie pelasi kuitenkin pääosin Mestiksessä Kooveen paidassa. Järventien otteet antoivat osviittaa siitä, että hyökkäyspään lahjoja nuorelta mieheltä ainakin löytyy. Pisteitä kertyi nimittäin 36 ottelun aikana komeasti 38.

Alkavalla kaudella Järventie jahtaa kiihkeästi vakituista paikkaa Ilveksen nuoresta miehistöstä. Kaikki edellytykset läpimurtoon on olemassa, sillä nuori hyökkääjä on pelannut harjoituskaudella pirteästi. Yhteispeli on toiminut 3v3 Super Seriesin aikana varsinkin Matias Maccellin kanssa erinomaisesti.

– Järventiessä varsinkin on aineksia, mutta samaan hengenvetoon on mukava innostua tässä vaiheessa kautta hyvien pelien jälkeen, että ruvetaan lyömään liikaa odotuksia ja paineita. Nuoresta pelaajasta on kyse, joten täytyy olla kärsivällinen ja antaa aikaa. Valmiudet kyllä on, asiantuntija Pekka Saravo rauhoittelee.

Järventien monipuoliset ominaisuudet luovat kuitenkin hyvän pohjan mahdolliselle läpimurrolle.

– Kyllä sieltä mielestäni löytyy koko paketti ja tietysti tuollaista taitoa. Isokokoisena sentit riittävät ihan fyysiseenkin peliin, mutta vielä se fyysinen puoli ei välttämättä ole valmis. Ei pidäkään olla, koska 18 vuotta on ikää. Fiksu, taitava ja työteliäs pelaaja, joka menee pisteiden perässä. Varmasti on erittäin kehityskelpoinen joka osa-alueella ja olemaan iso apu myös joukkueelle, Saravo listaa Järventien ominaisuuksia.

Helppoa läpimurron tekeminen ei kuitenkaan ole. Jotta Järventien pelityylistä saisi mahdollisimman paljon irti, olisi nuorukaisen hyvä pelata hyökkäävässä roolissa kärkiketjuissa. Kilpailu pelipaikoista on kuitenkin kovaa, sillä tupsukorvien joukkue vilisee nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä lahjakkuuksia.

– Kilpailu on siellä terveellä pohjalla. Ei siellä koiteta repiä väkisin pelaajista kaikkea irti ja kuluttaa loppuun. Kun joku pelaaja jossain vaiheessa menee eteenpäin, niin hänelle annetaan mahdollisuuksia ja toiset kehittyvät taustalla rauhallisemmin siinä vaiheessa. Kuitenkin tavoitteena on se, että kaikkia pusketaan eteenpäin ja sitä kautta myös joukkuetta, Saravo toteaa.

1:02
Roby Järventie oli vahvassa vireessä 3v3 Super Seriesissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja