Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Omenanyytit

Julkaistu 20.09.2012 15:01(Päivitetty 20.09.2012 15:25)

Syksyn omenasato on runsas! Tässä uusi ja herkullinen tapa hyödyntää omenoita.


10-16 kpl

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g, 10 levyä) tai Lehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
10-16 (kotimaista) omenaa

Täyte:

1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1 dl juoksevaa hunajaa

Voiteluun ja pinnalle:

munaa
raesokeria, mantelilastuja

Ota taikinalevyt sulamaan ja leikkaa ne sulaneina neliöiksi. Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään. Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella).

Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin. Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Muista Arjan Leivontanurkan reseptihaku, sieltä löydät paljon hyviä ja suussasulavia reseptejä.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Voiko graavilohta pakastaa?Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytäänTässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:07
    Jouluruoka

    Voiko graavilohta pakastaa?

  • 07:50
    Joulu

    Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!

  • 06:39
    Sydänterveys

    Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytään

  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • Eilen17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä