Mainos

Omena-luumutäytteiset jälkiruoka-cannellonit

Pasta sopii myös jälkiruokiin! Vaihtelua saa käyttämällä omenan tilalla karpaloita, niitä ei tarvitse paistaa pannulla vaan ne lisätään lopuksi täyteseokseen.

noin 4-6:lle

Täyte:

2 rkl voita

2 isoa tai 4 pientä hapahkoa omenaa

4 tuoretta luumua

1 dl (keltaisia) rusinoita

2-3 rkl rommia tai calvadosta

200 g tuorejuustoa (vanilja)

1–2 tl kanelia

½ tl kardemummaa tai inkivääriä

½-1 dl (tummaa) sokeria

Päälle:

1 dl kinuskikastiketta (Valio)

3 dl vanhanajan vaniljakastiketta

1-2 dl maitoa

Tarjoiluun:

vaniljakastiketta

Laita rusinat imeytymään rommiin tms. Kuutioi omenat ja luumut pieniksi kuutioiksi, paista ne voissa pannulla n. 3–5 min, ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rusinat liemineen ja leseet sekä maustavat aineet. Maista hyvä mieleinen maku.

Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne laakealle, voidellulle n. 15 x 20 cm uunivuoalle kahdeksi kerrokseksi sitä mukaa, kun täytät ne.

Kaada putkien päälle kinuskikastike ja vaniljakastike sekä maitoa niin, että putket ovat nesteen peitossa. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat