Omatekoiset kylmäpussit parantavat haaverit ja helpottavat helteellä

Kylmäpussi pitäisi löytyä jokaisen pakkasesta. Sillä saat helpotusta erilaisiin urheiluvammoihin tai viileän hauteen kesäkuumalle. Lapsetkin ilahtuvat tuunatuista, pirteistä kylmäpusseista!

Hellawella -sivusto on koonnut eri blogeista niksejä omatekoisiin kylmäpusseihin. Näillä kesähelteistä, hyönteisten puremista tai urheiluvammoista kärsivät saavat kaivatun helpotuksen pienellä vaivalla ja vähällä rahalla!

Mikäli käytät pussien tekoon spriitä tai isopropyylialkoholia, älä jätä lasta yksin pussin kanssa. Sprii ja isopropyylialkoholi ovat nautittuina myrkyllisiä.

Piristä pussien ulkonäköä käyttämällä elintarvikevärejä tai vaikka kimallehileitä! Takuuvarma suosio lasten keskuudessa.

Keittiösienestä

Laita kasteltu keittiösieni minigrip-pussiin ja laita pussi pakkaseen.

Voit käyttää sitä joko kylmäpussina tai kylmäkallena.

Tiskiaineesta

- Litran minigrip-pussin

- 2,5 dl tavallista käsitiskiainetta

- 0,5 dl denaturoitua spriitä, esim. Sinolia, tai isopropyylialkoholia (apteekista)

Kaada nesteet pussiin, painele ylimääräinen ilma pois ja sulje pussi huolellisesti.  Neste laajenee jäätyessään, joten täytä pussista vain kolmeneljännestä.

Laita pussi kyljellään pakkaseen yön yli ja se on valmis käyttöön heti aamulla. Sprii estää nestettä jäätymästä kokonaan, joten pussi jää muovailtavaksi.

Käsigeelistä

– Kaksi minigrip-pussia

– Antibakteerista käsigeeliä

– Vettä

–  Elintarvikeväriä jos haluat

Sekoita yksi osa käsigeeliä kolmeen osaan vettä. Lisää halutessasi elintarvikeväriä, näyttää hauskemmalta ja auttaa vuotojen havaitsemisessa.

Kaada minigrip-pussiin ja puristele ylimääräinen ilma pois. Laita vielä toiseen pussiin vuotojen estämiseksi. Laita pakkaseen. Käsidesin alkoholi estää sen jäätymisen kokonaan.

Yksinkertainen

– 1 osa spriitä tai isopropyylialkoholia

– 3 osaa vettä

Sekoita ainekset joko suoraan pussissa tai etukäteen kulhossa. Täytä pussista vain kolmeneljännestä ja painele ylimääräinen ilma pois.

Laita pakkaseen ja pussi on käyttövalmis kahdeksassa tunnissa.

Maissijauhoista

– n. 9,5 desiä vettä

– n. 2,5 desiä suolaa

– n. 2,5 desiä maissijauhoja

– minigrip-pusseja

Kiehauta vesi. Kun vesi alkaa kuplimaan, lisää suola ja anna sen liueta kokonaan. Sekoita tällä välin vesi ja maissijauho yhteen. Vatkaa kunnes seos on tasaista.

Kun suola on liuennut, kaada joukkoon vesi-maissiseos ja vatkaa reippaasti. Seos sakeutuu nopeasti, ja sen pitäisi muistuttaa vanukasta. Jos seos on paksumpaa, lisää vettä. Jos seos on liian laihaa, lisää vesi-maissiseosta.

Anna jäähtyä kokonaan ja kaada sitten minigrip-pusseihin. Voit tehdä joko yhden ison tai monta pientä kylmäpussia.

Suola estää pussin jäätymisen pakkasessa. Mikäli se kuitenkin sattuisi jäätymään, lisää seuraavalla kerralla enemmän suolaa. 

Muista

Omatekoiset kylmäpussit kannattaa sujauttaa vielä ylimääräisen pussin sisään vuotojen estämiseksi.

Älä laita pussia suoraan paljaalle iholle, vaan tiputa se esimerkiksi sukkaan tai keittiöpyyhkeen sisään.

Lue myös:

    Uusimmat