Omalaatuinen myynti-ilmoitus kerää klikkejä – ”Huono autohan tuo on. Sysip*sk*. Ja ruma.”

Jyväskyläläismiehen Volkswagen Passatin myynti-ilmoitusta on jaettu Facebookissa lähes 5000 kertaa.

”Alakulo. Viha. Epätoivo. Epäuskoinen huvittuneisuus. Sairas mielihyvä. Kyllä Passatti tunteita herättää.” Näin alkaa Toni Markkasen ilmoitus, jolla hän kauppaa vuoden 1998 VW Passat -henkilöautoaan. Lähes esseen pituinen ei kovin mairitteleva kuvaus autosta on kiinnostanut yli 100 000 ilmoitusta klikannutta.

Pitkän ja tunteikkaan ilmoituksen rustaaminen ei ollut hänen alkuperäinen aikomuksensa.

– Kyllä se oli semmoinen hetken mielijohde. Tässä varmaan oli vähän tekemisen puutetta, niin kirjoittelin sitten sen, mitä mieleen juolahti, Markkanen kertoo puhelimessa.

”En ostaisi itse” on vain yksi Markkasen ilmoituksen hilpeyttä herättävistä toteamista. Tavoitteena oli kuitenkin olla rehellinen, jotta mahdollisen uuden omistajan ei tarvitsisi valittaa autosta jälkikäteen.

Ilmoituksen suuri nettisuosio ei kuitenkaan ole näkynyt merkittävänä ostoryntäyksenä. Vielä Markkanen ei ole kuitenkaan saanut pyytämäänsä 800 euroa.

– Olisiko kymmenkunta ihmistä soittanut tähän mennessä. Joitakin tarjouksia on tehty, mutta en ole vielä raskinut luopua siitä siihen hintaan, mitä on tarjottu.

Auto villasukkia vastaan

Autosta on tehty rahan sijaan erikoisempia vaihtotarjouksia.

– Kyllähän siellä villasukkia on tarjottu. Vastasin siihen, että jos sinne sukan varteen saa muutaman satasen laitettua, niin kyllä sitten voin sen vaihtaa villasukkiinkin.

Mikäli sopivaa ostajaa ei löydy auton marraskuiseen leiman loppumiseen mennessä, on Markkanen keksinyt myös vararatkaisun. Hän aikoo lastata auton täyteen dynamiittia.

– Kirjoitin siihen ilmoitukseen, että räjäytän sen, jos se ei mene kaupaksi, kun siitä leima loppuu. Saatan senkin tehdä.

Myynti-ilmoitukseen oli tullut kuitenkin yksi Markkasta houkuttanut tarjous, mutta tarjoajasta ei ole sen koommin kuulunut. Kiinnostavassa kommentissa ehdotettiin Passatin vaihtamista levypainosarjaan, saunan kiukaaseen ja kärkisorviin.

– Olisin noista oikeasti kiinnostunut, että ottaisiko yhteyttä niin sovitaan kaupat!

Katso koko ilmoitus täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja