Oma koti kullan kallis - Virossakin

Lähes puolet virolaisista arvelee asunnon saannin vaikeutuneen viime vuosina. Vain 19 prosenttia Saar Poll -tutkimuslaitoksen kyselyyn vastanneista uskoi, että asunnon saanti olisi aiempaa helpompaa. Myöskään asunnon hankkiminen tai edes ylläpitäminen ei ole helppoa, vaikka lainaa otetaankin nykyisin aiempaa kevyemmin.

Joka viides virolaisperhe myöntää, että heillä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia hankkia omistusasuntoa. Heistä suurin osa on nuoria, mutta myös keski-ikää lähestyvistä 30-39-vuotiaista 21 prosenttia myöntää mahdollisuuksiensa rajallisuuden.

Omistusasunnosta kuitenkin haaveilee 20 prosenttia virolaisista. Samanaikaisesti 14 prosenttia pelkää saavansa lähitulevaisuudessa häätömääräyksen.

Viron väestö on viime vuosina nopeasti kaupungistunut. Nykyisin jo 72 prosenttia virolaisista asuu kaupungeissa. Heistä lähes kolmannes asuu Tallinnassa.

Virolaisesta asumisen tavoitenormista eli huone/asukas voi nauttia vain 16 prosenttia ihmisistä ja vaikeuksia asuntokulujen maksamisessa on yli 70 prosentilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja