Entinen kilpauimari Antti Kasvio valmentaa nyt tytärtään.
Moni varmasti muistaa 90-luvulta Antti Kasvion kultaa tuoneet EM- ja MM-uinnit sekä Barcelonan olympiapronssin.
Kasvion perheessä uinti on vahvasti veressä, sillä myös tytär Louna Kasvio on valinnut kilpauimarin uran.
Antti Kasvion mukaan hänen harjoittelumääränsä takavuosina olivat suuria, mutta hän arvioi, että Louna Kasvio harjoittelee tunneissa mitattuna enemmän.
Ruokavalio muuttunut 90-luvulta
Louna Kasvio kertoo harjoittelevansa viikoittain 24 tuntia uintia. Tämän päälle tulevat vielä salitreenit ja lämmittelyt. Koska harjoittelumäärät ovat näin suuria, on ravinnolla iso merkitys harjoittelun osana.
Antti Kasvion mukaan urheilijan ravinto onkin kehittynyt vuosien mittaan merkittävästi.
– 90-luvulla oli pääsääntöisesti maksalaatikkoa tai jotain valmisruokaa. Emme syö sellaista laisinkaan kotona, hän kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.
– Äidin tekemiä hyviä ruokia syön. Ne toimivat hyvin, Louna Kasvio kertoo.
Kasviot ovat todellinen uintisuku, sillä perheesssä on uimareita jo neljässä sukupolvessa. Lounakin kertoo viihtyneensä vedessä pienestä pitäen.
