Olympialaisiin valittu Jackson James Rice, 18, on kuollut

18-vuotias lainelautailija Jackson James Rice on kuollut sukellusonnettomuudessa. Hänet oli valittu edustamaan Tongaa Pariisin kesäolympialaisiin. Ricen isä Darren Rice vahvisti poikansa kuoleman Matangi Tonga -lehdelle.

Ricesta olisi tullut ensimmäinen kaukasialainen, joka edustaa Tongaa olympialaisissa. Kuolintapaus sattui lauantaina Ha'apain saarella Tongan saaristossa. Rice oli ollut vapaasukeltamassa ja menettänyt tajuntansa veden alla. Häntä ei enää saatu elvytettyä.

– Olin siunattu, että minulla oli maailman mahtavin veli ja minuun sattuu sanoa, että hän on poissa. Hän oli uskomaton lainelautailija. Hän olisi päässyt olympialaisiin ja ottanut siellä ison ja kiiltävän mitalin. Hän sai niin monia uskomattomia ystäviä ympäri maailman, Ricen sisko Lily kirjoitti Facebookissa.

Rice syntyi Yhdysvalloissa, mutta kasvoi Ha'paissa, jossa hänen vanhempansa pitivät majataloa turisteille. Hän saavutti olympiapaikkansa, kun hän sijoittui Sail Sydney -tapahtumassa kahdeksanneksi. 

Pariisin kesäolympialaisten lainelautailukilpailut kisataan Tahitilla, joka on peräti 16 000 kilometrin päässä Pariisista. Lainelautailu nähdään ensimmäistä kertaa olympiaohjelmassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat