Olutta ja nuudeleita – näistäkö on opiskelijan ruokavalio tehty?

Opiskelijalla ruokarahat ovat tiukassa ja taidotkin välillä hukassa. Kehno ruokavalio kostautuu väsymyksenä ja energian puutteena.

Tiistaina 28.5. nähtävässä Kaappaus keittiössä -jaksossa ollaan oululaisten insinööriopiskelijoiden luona. Kun opiskelijoiden keittiöön tehdään tupatarkastus, löytyy poikien pakastimesta tyhjä muovipussi, yksi paahtoleivän kannikka ja marjoja, kuivakaapista opiskelijan perusmuonaa: pastaa ja nuudeleita. Jääkaapista kaivetaan maksalaatikkoa ja olutta.

– Ruoka on yleensä samanlaista mössöä päivästä toiseen. Mautonta. Noin 20 euroa on viikkobudjetti, mikä menee ruokaan. Energia loppuu päivällä ja koulussa on väsynyt, harmittelee insinööriopiskelija Jukka, 21.

– Opiskelijabudjetilla mennään, joka päivä ei voi vetää pihviä. Juhlapäivinä syödään makaronia ja jauhelihaa, arkena samoin. Mieluiten syön sitä, mikä on nopeaa ja helppoa tehdä, kertoo Juho, 21, diplomi-insinööriopiskelija.

Pojat myöntävät, että ruoanlaittoon ei ole energiaa eikä oikein taitojakaan.

– Me ollaan huonoja keittiössä! Voisi tietää enemmän ruoanlaitosta. Koulun jälkeen tullaan väsyneenä kämpille, ja syöminen on satunnaista sekä yksipuolista. Jos olisi rahaa ja energiaa, tulisi tehtyä monipuolisemmin ja kokeiltua erilaisia ruokia, insinööriopiskelijat kertovat, miksi ovat keittiöavun tarpeessa.

– Ruoanlaitto on musta alue. Sitä miettii, että teenkö makaronia vai haenko pitsan,Juho pohtii opiskelijan ruokavalintoja.

Kaappaus keittiössä pureutuu monen suomalaisopiskelijan ongelmaan: kuinka tehdä hyvää ruokaa mahdollisimman edullisesti. Jakso nähdään tiistaina 28.5. klo 21.00 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja