Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

9:10Helposti herkullista: Tinsku antaa vinkkinsä edullisiin ja arkisiin ruokiin – etenkin lapsiperheilleKatso video: Tiina "Tinsku" Varjus antaa vinkkinsä edullisiin ja arkisiin ruokiin.
Julkaistu 17.11.2025 16:59
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaiset voisivat hyödyntää pakastealtaan helppoa kasvissekoitusta enemmänkin, suosittelee Tinskun keittiön Tiina Varjus.

Tinskun keittiössä -blogista tuttu Tiina Varjus vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa ja jakoi arkiruokavinkkejään. Varjuksen tuoreessa teoksessa Tinskun keittiössä – Helposti herkullista (Readme 2025) kokataan konstailematonta ruokaa, eikä kaihdeta liemikuutioita, grillausmaustetta tai herne-maissi-paprikaa.

Varjus kertoi Huomenta Suomessa olleensa aina kiinnostunut ruoanlaitosta. 

– Äitini oli innokas laittamaan ruokaa ja kokkasi sellaisia reseptejä, mitä ei Suomessa ehkä vielä silloin ollut laajasti.

Aliarvostettu herne-maissi-paprika 

Ruokabloggaajan mukaan yksi ehdottomasti aliarvostetuista raaka-aineista on pakastealtaan herne-maissi-paprika. 

– Se mielletään ehkä vanhanaikaseksi, mutta mielestäni on aivan loistava. Ollaan kasarilla ja ysärilla syöty todella paljon herne-maissi-paprikaa. Siitä saa kivaa väriä ruokiin ja ravintoarvotkin ovat hyvät.

Varjus suositteleekin kokkaamaan itse perinteistä italianpataa, johon hyödynnetään tätä pakastealtaan kasvissekoitusta.

– Kaikki varmaan muistaa, kun tuli aikoinaan ne italianpata-pussit kauppoihin. Se oli ihan hirveän hienoa.

Lue myös:

Unohdettu kouluruoka: "Tuntuisi mahdottomalta saada lapsia syömään"

Tee itse italianpataa

Italianpadan tekeminen alusta loppuun itse ei kuitenkaan ole mitenkään hankalaa. Ruokalajin valmistamiseen menee Varjuksen mukaan noin puolisen tuntia. 

Itse tehtyä italianpataa voi myös pakastaa ja hyödyntää kiireisinä päivinä ruoaksi.

– Se on ihan yksi lempiruoistani. Toinen on retrorisotto, missä käytän myös herne-maissi-paprikaa. 

Nappaa helppo ohje: Italianpata

Katso yllä olevalta videolta Tinskun vinkit arkiruoanlaittoon!

Lue myös: Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi

Lisää aiheesta:

Sannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"Raaka-aineet, jotka olisi hyvä löytyä aina keittiökaapista: "Saa yllättävän paljon aikaiseksi pienellä vaivalla"Jopa alle eurolla ruokakaupasta! Kape vinkkaa täydellisen raaka-aineen, jota moni ei ole tajunnut pastaan laittaaOutin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Hannalta lyömätön jauhelihavinkki – nyt oiotaan arkiruoanlaitossa nerokkaalla tavalla: "Tänään lämmitimme valmistortilloja"Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"
RuokaArkiruokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • 08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 15.11.09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin