Mainos

Olohuoneen sisustus suunnitellaan taulun ympärille

Pirkko-Liisa Topelius suunnitteli muutoksen nuoren parin asuntoon.

Nuoripari on muuttanut suurempaan asuntoon ja edellisen viidenkymmenen neliön asunnon kalustus etsii puolta suuremmassa asunnossa paikkaansa. Uutta kalustusta tarvitaan sillä kaikissa tiloissa on tarkoitus viihtyä.

Nyt keskipisteessä ovat olohuone-keittiö sekä portaikko, jotka ovat kaikki yhtä tilaa. Muutoksessa kaivataan mukavaa yhteistä tilaa sekä syvyyttä ja tunnelmaa.

Asukkaat ovat taiteen ystäviä. Varsinkin viime vuoden nuoren taiteilijan Samuli Heimosen taide on heidän mieleensä, ja siksi häälahjaksi saadut rahat sijoitettiin taiteilijan Lepo-teokseen. Taulun kaverista on jo tullut perheenjäsen ja hänet halutaan mukaan oleskelupiiriin.

Tilaa ystäväpiirille

Vanha sohva on siirretty rivitalohuoneiston alakerrassa sijaitsevaan tv-huoneeseen ja kunnon istumapaikoille on tarvetta. Ruokapöydän ympärille kaivataan ehdotonta mukavuutta, ystäväpiiri tarvitsee myös mukavaa tilaa.

Portaikon niveltäminen luontevasti tilaan on yhteisenä haasteena. Taiteen ja oleskelun yhteisongelmaksi muodostuu paitsi tilojen kokonaisväritys, myös valaistus. Koti vai galleria?

Lähtökohtaisesti kodista tulee aina mukavampi ja kutsuvampi, kun sisustuksen suunnittelussa lähdetään siitä mikä on rakasta ja tärkeää. Harrastukset ja mieltymykset saavat kernaasti näkyä, kysymyksessähän on oma viihtyminen ja virkistyminen.

Tässä kodissa lähtökohtana on siis nuorelle parille tärkeä ja rakas Samuli Heimosen maalaus. Hänen grafiikkansa tukee tunnelmaa. Olohuoneen sisustusta määrittävä asia on molempien asukkaiden epäsäännöllinen työ. Olohuoneeseen ei ole näin ollen sijoitettu tv:tä eikä muitakaan musiikkilaitteita, vaan tila on pyhitetty levolle, keskusteluille ja yhdessäololle.

Värit maalauksen mukaan

Lähtökohtana oleva maalaus on hyvin voimakas ja toisaalta myös herkkä. Se antaa luvan ottaa nalle perheenjäseneksi. Värit huoneeseen tulivat itseoikeutetusti valittaviksi maalauksen mukaan – voimakkaiksi, jopa maskuliinisiksi ja tummiksi.

Valoa ja raikkautta tulee valkoisten tekstiilien ja valaisinten ja valon kautta. Veistokselliset valaisinkalusteet, iso jalkavalaisin ja valokuutiopöytä antavat lisäksi tilalle luonnetta. Hieman herkkyyttäkin tarvitaan, sitä tulee herkistä verhoista, kukista ja pehmeistä materiaaleista, mukaan mahtuu myös hennon roosa tyynyissä ja kukissa.

Muutoksen budjetti oli 5000 euroa. Rahan kanssa oltiin tarkkoja ja kun valittiinkin hieman kalliimpia tuoleja, mukaan ei enää mahtunut sohvaa. Sohvan tilalle rakennettiin divaani runkopatjasta ja pyöristä. Divaani toimii mainiosti myös varavuoteena.

Pienet kummilapset otettiin huomioon. Verhoillut ruokapöydän tuolit vaihdettiin maalatuiksi ja näin saatiin lisää helppohoitoisuutta. Mikä hauskinta, verhot rakennettiin hyttysverkkokankaasta alle 15 euron! Alun epäilyt värien suhteen on unohdettu ja joulu tulee tänä vuonna hyvin omantuntuiseen kotiin!

Vuoden nuoren taiteilijan, Samuli Heimosen näyttely on avoinna Helsingin Kaupungin taidemuseossa Meilahdessa 6.1.2009 asti. Taiteilijan nettisivut www.samuliheimonen.com

Sisustuksen värit:

- tummanruskea seinäväri Tikkurila Oy, Harmony, TVT M487, täyshimmeä

- Seinät valkoinen Harmony, perusmaali A, sävyttämätön valkoinen, täyshimmeä

- portaat Betolux, perusmaali A, sekoittamaton valkoinen, kiiltävä

- kaiteet Empire, perusmaali A, sekoittamaton valkoinen, silkinhimmeä

www.tikkurila.fi

Nojatuolit: Woodnotes, K-tuoli, valkoinen á 1.260,- www.vepsalainen.com, www.woodnotes.fi

Runkopatja: www.ikea.fi

Pyörät patjan alle: www.rengastalo.fi

Runkopatjan huppu, päiväpeite ja tyynyt: Kankaasta Orient-Occident Rocky, väri 700, valkoinen. Tiedustelut Orient Occident , Helena Jokipii 040-709 3488.

Syntyneen divaanin kokonaiskustannukset n. 500,-

Torkkupeite:Adora-Lounge Kilima 138,-

Tyyny Kilima 36,-

Tyynyt Gloss 58,-

Ruokapöydän tuolit, Norvald, valkoinen á 59,-

Verhot Ikea Lill, 4,95 ,-/2 kpl

Riippuvalaisin Ikea 365+ Brasa, halk. 60 cm ,69,95 e, kohdevalaisimet Ikea 365+ Sända, á 35,-, kiskot ja kiinnitystarvikkeet Sända, á 15,- ja 10 ,-, Ikea, www.ikea.fi

Pörrömatto Glanzing 344050, 200x300 cm, 490,-,

Oy Orient Occident Ltd, Helena Jokipii 040-709 3488

Jalkavalaisin Frandsen Sculpture 3036171 46 01, valkoinen, 590,- www.vepsalainen.com

Kuutio-valaisinpöytä Slide Cubo In, 146,-, Interiors Oy, www.interiors.fi

Kukka-asetelma kukkakauppa Inbloom, Uudenmaankatu 34, www.inbloom.fi

Ikkunan joulutähdet Claes Ohlsson, á 8,90, www.claesolsson.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.