Olli-Pekka Karjalainen ei epäröinyt yllätyspestiin tarttumista hetkeäkään: EM-kotikisat kuin kirsikka kakun päällä – "Ainutkertainen mahdollisuus"

6:24
Olli-Pekka Karjalainen kertoi MTV Urheilulle tunnelmistaan tultuaan valituksi Lentopalloliiton johtoon.

Lentopalloliiton uudeksi toimitusjohtajaksi valittu ex-moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen sanoo aloittavansa uudessa työssään erittäin motivoituneena.

Karjalainen, 40, sanoo tähdäneensä jo urheilu-uransa aikana määrätietoisesti siihen, että kun ura joskus päättyy, elämä jatkuu urheilujohtamisen parissa.

Vuonna 2013 moukarin naulaan ripustanut Karjalainen toimi ennen tätä Kuortaneen urheiluopistolla hanke- ja projektiasiantuntijana. Karjalainen on kuulunut jo pitkään Olympiakomitean hallitukseen, ja hän toimii tällä hetkellä myös Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa hallituksen puheenjohtajana.

– Olin siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että sain omasta lapsuuden ajan rakkaasta harrastuksesta työn huippu-urheilijana. Sain toteuttaa sitä intohimoa ikään kuin vähän jatkoajalla. Parasta urheilussa on se, kun saa tehdä itse, mutta toiseksi parasta on se, kun pääsee auttamaan muita. Sille tielle olen jäänyt. Päivääkään en ole katunut, Karjalainen sanoi keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

– Tämä oli niin hieno tilaisuus. Lentopallolla on Suomessa erittäin vankka huippu-urheiluprojekti niin miehissä kuin naisissa. Ennen kaikkea meillä on tosi vahva seurakenttä ja paljon seuratoimijoita, jotka tekevät hirveän suurella intohimolla joka päivä töitä tämän lajin eteen. Tässä oli niin vahva paketti, etten epäröinyt hetkeäkään tarttua tähän.

Karjalainen hyppää uuteen työhönsä intoa täynnä. Laji on tullut hänelle tutuksi Kuortaneen-vuosina. Hän sanoo työskennelleensä projektiensa kautta muun muassa lentopallomaajoukkueiden fysiikkavalmennuksen parissa. Hän on myös toiminut kotimaisemissaan Seinäjoella paikallisen lentopalloseuran hallituksessa.

Erityisen innoissaan Karjalainen on siitä, että Suomi on ensi vuonna yksi miesten EM-kisojen isännistä.

– Sehän oli kruunu tälle koko hommalle. Se, että pääsee tekemään kotikisoja vahvasti sisältäpäin, on äärettömän hieno ja ainutkertainen mahdollisuus. Sitä ei monelle tarjota. Se on aivan mieletön mahdollisuus myös lentopallolle Suomessa. Meidän pitää kovasti tehdä töitä, että onnistumme niissä kisoissa ja saamme vietyä lentopallon asiaa vielä eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja