Olli Jokinen kannattaa painokkaasti kaukaloiden pienentämistä – KHL:n huippupeli hämmensi: "Ihan hirveän näköistä"

Komean NHL-uran tehnyt Olli Jokinen ottaa erittäin mielellään vastaan IIHF:n aikeet siirtyä kapeisiin kaukaloihin myös MM-kisoissa ja olympialaisissa. 

Olli Jokinen pelasi komealla urallaan 109 ottelua SM-liigassa ja 1 231 NHL:ssä. Pienen kaukalon metkut ovat hänelle huomattavasti tutumpia kuin ison. 

– Ehkä vähän yllätys, että IIHF on tekemässä tällaista päätöstä, Jokinen sanoi MTV Urheilulle. 

– Olen ollut aina pienen kaukalon puolestapuhuja. Silmäkin on tottunut siihen paremmin. 

Jokisesta on luontaista, että arvokisat pelataan pienessä kaukalossa, koska maailman parhaat pelaajat luistelevat samankokoisessa askissa NHL:ssä. 

– Jalkapallon pääsarjoissakin pelataan samankokoisilla kentillä. Miksei sitten jääkiekossakin, Jokinen kysyy. 

KHL-pelin taso hämmensi

Jokinen lähti NHL:ään jo niin nuorena, ettei pieneen kaukaloon siirtyminen tuottanut vaikeuksia. 

Jokisen mielestä pienessä kaukalossa tapahtuu yksinkertaisesti enemmän. Hän antaa konkreettisen esimerkin: kun kiekko ponnahtaa maalivahdin torjunnasta kulmaan, uuden maalipaikan voi rakentaa välittömästi. Isossa kaukalossa näin harvemmin tapahtuu. 

– Pystyin katsomaan puolitoista erää Jokereiden ja Pietarin SKA:n ottelua. Oli se niin hirveän näköistä. Ei pelaajissa ole niin isoa eroa verrattuna NHL:ään, mutta iso kaukalo antaa mahdollisuuden pelata ihan älytöntä kiekkokontrollia, Jokinen naulaa. 

Eikä Jokinen suinkaan dissaa KHL-pelaajien taitoja ja nopeutta. Isossa kaukalossa peliä vaan pääsee "pakoon" helpommin kuin pienessä.  

Jokinen muistelee vähän huvittuneena vuoden 2014 olympialaisia Sotshissa. 

– Kaukalo oli melkein yhtä leveä kuin pitkäkin. Ei sellaisessa kuulu olympiakiekkoa pelata. 

Kale ehdotti, asia päätetty!

Jokinen vetää tätä nykyä kiekkoakatemiaa Floridassa, ja hän seuraa tiiviisti rakkaan lajinsa kehitystä. Hän myöntää, että kestää vielä pitkään ennen kuin jääkiekkokaukalot ovat saman kokoisia koko maailmassa 

Jokisen mielestä sekin on myönteistä, että halleihin saa pari ylimääräistä penkkiriviä. Hän hymähtää tiedolle, että Kalervo Kummola on yrittänyt saada Tampereen uuteen halliin pientä kaukaloa

– Eikös se asia ole sitten käytännössä päätetty, jos Kale on niin sanonut. 

Alla olevassa videossa raporttia Jokereiden ja SKA:n ottelusta. 


Lue myös:

    Uusimmat