Jääkiekkopomo vahvisti – olympiajääkiekko ja MM-jääkiekko kapeaan kaukaloon

NHL ei ole vielä päättänyt osallistumisestaan Pekingin 2022 olympiakisoihin, mutta Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel vahvistaa, että Pekingin olympiaturnaus sekä samana vuonna Suomessa pelattava MM-turnaus pyritään järjestämään pienessä kaukalossa.

Faselin mukaan pienen kaukalon peli on viime vuosina kehittynyt positiiviseen suuntaan.

– Pelimme on viimeisen viiden vuoden aikana muuttunut valtavasti. Pelimme on nopeampaa ja turvallisempaa ja voi paremmin kuin koskaan. NHL:ään on tullut uudentyyppisiä nopeita taitopelaajia, kuten Connor McDavid tai Patrik Laine.

Fasel painottaa, että IIHF tekee päätöksensä ennen kaikkea fanipalautteen perusteella.

– Fanit rakastavat pienen kaukalon peliä ja meidän on muistettava, että peliämme on kehitettävä fanien ehdoilla.

Faselin mukaan IIHF pyytää Pekingin kisajärjestäjiä rakentamaan 2022 olympiakaukalonsa NHL-standardien mukaiseksi. Myös Suomessa 2022 järjestettävät MM-kisat pyritään järjestämään pienessä kaukalossa.

Miesten arvoturnauksia on harvemmin järjestetty kapeassa kaukalossa.

– Vancouverin 2010 olympiakisoissa meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pelata pienessä kaukalossa. Ja muistatte varmasti, miten hienoa peliä siinä turnauksessa pelattiin, Fasel sanoi.

NHL-pelaajat olivat mukana talviolympiakisoissa 1998-2014, mutta Pyeongchangin 2018 olympialaiset NHL jätti väliin. IIHF:n päätös 2022 olympiajääkiekon järjestämisestä pienessä kaukalossa saattaa auttaa NHL-pelaajien paluuta olympialaisiin.

Viime kädessä päätös riippuu kuitenkin NHL:n ja sarjan pelaajayhdistyksen NHLPA:n työehtosopimusneuvotteluista. Päätöstä NHL:n paluusta olympialaisiin 2022 voidaan aikaisintaan odottaa 2020.

Lue myös:

    Uusimmat