Öljylämmittäjä! Näin säästät jopa 30 prosenttia lämmityskuluissa

Eläminen maksaa, se tiedetään. Jokainen toivoo, että käteen jäisi välttämättömien kulujen jälkeen hiukka enemmän rahaa. Öljyn kulutusta voi vähentää uusiutuvan energian avulla.

Suomessa on noin 200 000 öljylämmitteistä pientaloa. Öljykattilan tuottamasta energiasta lämmitykseen kuluu kolme neljännestä ja lämpimän käyttöveden tuotantoon noin neljäsosa.

Öljyn kulutusta vähentää ennen kaikkea ikääntyneiden kattiloiden ja muiden lämmityslaitteiden uusiminen, kertoo Öljyalan Palvelukeskus. 

Asukkaat voivat vaikuttaa energiankulutukseen myös muuttamalla omia tottumuksiaan, vaikkapa säätämällä lämpöä hieman totuttua pienemmälle.

Aurinkolämmitysjärjestelmä

• Ympärivuotisten mukavuuslattialämmitysten ja runsaan (4–5 henkilöä) käyttöveden kulutuksen yhteydessä voidaan saavuttaa 30–40 prosentin säästö öljynkulutuksesta.

• Patterilämmityksessä ja normaalilla (2–3 henkilöä) käyttöveden kulutuksella saavutetaan 15–25 prosentin säästö.

• Auringolla voidaan korvata lämpimän käyttöveden valmistamiseen tarvittavasta energiasta 30–50 prosentin.

Öljylämmitys.fi 

Säästä enemmän

Lisää energiansäästöä syntyy, kun öljylämmitykseen yhdistää uusiutuvaa energiaa kuten aurinkolämpöä.

Pientalossa voi vuositasolla säästää 15-30 prosenttia lämmitysenergiakuluissa aktiivisella aurinkoenergian hyödyntämisellä. 

Oleellista on, että aurinkolämpölaitteet on mitoitettu, asennettu ja säädetty oikein talon tarpeiden mukaan.

Energiankulutusta vähentävät myös rakennuksen eristyksen parantaminen tarpeen mukaan sekä nykynormit täyttävät uudet ovet ja ikkunat.

 

Lue myös:

    Uusimmat