Olivia Rodrigon keikalla vahva kannanotto – jaettiin kondomeja ja jälkiehkäisypillereitä

Artisti Olivia Rodrigon konserttikävijät saivat ehkäisyvälineitä St. Louisissa, Missourissa. 

Artisti Olivia Rodrigon, 21, keikalla St. Louisissa, Missourissa, jaettiin ehkäisyvälineitä 12. maaliskuuta. Konserttikävijöille oli kojuissa tarjolla kondomeja ja jälkiehkäisypillereitä.

Laulaja käynnisti viime kuussa Fund 4 Good -kampanjan, joka on maailmanlaajuinen aloite ihmisille, jotka etsivät lisääntymisterveyden vapautta. Rodrigon kiertueen tuotot menevät Fund 4 Good -järjestölle.

Ehkäisymenetelmät, kuten jälkiehkäisypillerit, ovat Yhdysvalloissa laillisia. Abortit ovat kuitenkin Missourin osavaltiossa laittomia, poikkeuksena raskaana olevan naisen hengen pelastaminen tai fyysisen terveyden vaarantumisen estäminen.

Missourin osavaltion republikaanisenaattori Bill Eigel kirjoitti X:ssä, että laulajan pitäisi hävetä, koska hän jakoi aborttilääkettä, eli abortin aiheuttavaa lääkettä. Jälkiehkäisypillerit kuitenkin estävät, eivätkä lopeta raskautta. 

Valtiosta riippumaton ja ehkäisy- sekä aborttipalveluja tarjoava MSI Reproductive Choices -järjestö kertoi BBC:lle, että on hienoa nähdä Rodrigon tuovan esille valinnan tärkeyttä lisääntymisterveydessä.

– Se ei kuitenkaan voi koskaan korvata mahdollisuutta saada laadukkaita seksuaali- ja lisääntymisterveydenhuoltopalveluja luotettavalta palveluntarjoajalta silloin ja siellä, missä niitä tarvitsee, järjestö kommentoi. 

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Rodrigo on tehnyt aborttia koskevan kantansa julkiseksi. Hän protestoi Glastonbury-festivaalilla vuonna 2022 Roe v. Wade -tapauksen kumoamista vastaan, joka poisti liittovaltion oikeuden aborttiin. Tuolloin Rodrigo lauloi Lily Allenin kanssa Allenin kappaleen, jossa kiroillaan. 

– Olen järkyttynyt ja kauhuissani siitä, että niin monet naiset ja tytöt kuolevat tämän takia. Haluan omistaa tämän seuraavan kappaleen korkeimman oikeuden viidelle jäsenelle, jotka ovat osoittaneet meille, että loppujen lopuksi he eivät todellakaan välitä vapaudesta, Rodrigo kertoi tuolloin. 

Tuolloin abortinvastainen liike juhli voittoa, kun taas aborttia kannattavat aktivistit varoittivat uhkaavasta kansanterveydellisestä kriisistä.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat