Olisitko uskonut? Tämä Linnan juhlissakin nähty mekko on tehty mainospaidoista ja messumatoista

Näin annat vaatteillesi uuden elämän 7:52
Näin upeita luomuksia Paula Malleus ja Cyan Kicksin Susanna Alexandra ovat vuosien saatossa tehneet kierrätysmateriaaleista ja vanhoista vaatteista.

Huomenta Suomen sunnuntaiaamussa puhuttiin vaatteiden tuunauksesta. Katso videolta, millaisia luomuksia Cyan Kicks -yhtyeestä tuttu Susanna Alexandra on loihtinut. 

Paula Mallues on tehnyt jo yli 17 vuotta työkseen upcyclingia, eli tuttavallisemmin vaatteiden tuunausta. Hän on toisin sanoen antanut erilaisille materiaaleille uuden elämän vaatteiden ja asusteiden muodossa. 

Kiinnostus vaatteiden tuunaukseen on Malleuksen mukaan kasvanut tasaisesti ja suosio on tällä hetkellä suorastaan räjähtämässä. Malleus käyttää esimerkiksi tuotannoista yli jääneitä materiaaleja ja niiden hukkapaloja uusien vaatteiden valmistukseen. Näin materiaaleista ei tule jätettä vaan upeita luomuksia – siis kierrätystä parhaimmillaan. 

Malleuksen mekkoja nähty myös Linnan juhlissa

Upcycling-mestari on vuosien saatossa suunnitellut asuja myös itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan. 

Malleus toi Huomenta Suomen sunnuntaiseen lähetykseen mukanaan kolme mekkoa, jotka ovat olleet alun perin jotain aivan muuta. 

– Tässä ekassa on mainos-T-paijoja, joita jää firmoilta käsittämättömät määrät. Täällä on esimerkiksi erään hampurilaisketjun mainospaitoja. 

Mekon vuori puolestaan on Malleuksen mukaan käytetystä messumatosta.

– Näin tuon mekon sisäosan – se oli hieno! Pukisin sen niin päin, Cyan Kicksin laulaja-kitaristi Susanna Alexandra kehaisi suorassa lähetyksessä. 

Cyan Kicks -laulajan vaatteissa näkyy myös fanien "kädenjälki"

Cyan Kicks -yhtyeen keulahahmo on itsekin pitkään harrastanut vaatteiden tuunausta. Hän esitteli Huomenta Suomessa vaaterekillisen asuja, joita hän on käyttänyt pääasiassa esiintymislavalla. 

Yksi esiteltävistä asuista oli jakku, jota hän on koristellut faneilta saamillaan koruilla. 

– Minulla on aivan järjenvastainen määrä koruja kotona, ja ajattelin kiinnittää ne kaikki tähän, Susanna Alexandra sanoo esitellen vielä keskeneräistä luomustaan.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millaisia asuja Paula Malleus ja Susanna Alexandra ovat luoneet.

Katso kaikki Huomenta Suomen haastattelut jälkikäteen MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat