Olisitko uskonut? Mummopöksyt tekevät paluun!

Unohda stringit, tangat ja hipsterit – nyt on korkeavyötäröisten mummopöksyjen jälleen aika valloittaa punaiset matot, uimarannat ja naisten vaatelipastojen ylälaatikot. Mistä tämä muotituulahdus oikein tulla tupsahti?

Kun alusvaatteet kutistuivat minimaalisiksi stringeiksi 1980-luvun loppupuolella ja jatkoivat reipasta voittokulkuaan aina 2000-luvulle saakka, tuskinpa silloin kenellekään olisi tullut mieleen vetäistä vanhoja kunnon "mummopöksyjä" jalkaan. Vähemmän on enemmän -ajattelun vallitessa uima-asu- sekä alusvaatemarkkinoilla tavallisten peittävimpien alushousujen pelättiin antavan stigman tätimäisestä tyylistä tai jopa äitiysvaatteista.

Ja toki me kaikki muistamme Bridget Jones – elämäni sinkkuna -elokuvassa vilahtaneet kuuluisat seksintappajat: naiskatsojat suorastaan kauhistuivat nähdessään nuo vaaleat "mummokalsarit" kesken kaiken Bridget Jonesin kuumien treffien.

Mutta nyt asiat ovat toisin: 2010-luvulle tultaessa muotoilevat ja vartaloa muokkaavat alusasut ovat astelleet ryminällä markkinoille, kuten myös retron ja vintagen vivahteet siinä samassa. Vyötäröä korostetaan aivan kuten 1950- ja 1960-luvun tyyliin ja mukavat, bokserimaisetkin alushousut ovat naisten suosiossa.

Tämä tarkoittaa myös korkeavyötäröisten mummopöksyjen paluuta.

Pöksyt näkösällä

Korkeavyötäröiset alushousut eivät ainoastaan ole suosittuja siksi, että ne sopivat loistavasti korkeiden housujen, shortsien ja hameiden alle – ne myös luovat mielikuvan hoikasta figuurista. Ne peittävät vatsan, muotoilevat kulmikastakin vartaloa ja ennen kaikkea korostavat vyötäröä.

Nykyään alushousuja ei näemmä tarvitse myöskään piilotella vaatteiden alla: punaisella matolla on annettu alushousujen vilkkua kauttaaltaan muotiluomusten alta. Laulaja Fergie ja näyttelijä Kristen Ritten antoivat rohkeasti alushousujen näkyä pitsisten asujensa läpi, aivan kuin alushousut olisivat osa päällysvaatteita.

Muun muassa Miley Cyrus ja Rihanna ovat käyttäneet rempseästi esiintymisasujensa alaosana näitä korkeita housushortseja. Tämän lisäksi korkeavyötäröiset alaosat ovat myös muotia bikineiden parissa.

Mikä muu tekee näistä mummopöksyistä niin suositut? Yksi tärkeimmistä syistä lienee, että ne tuppaavat olemaan erittäin mukavat päällä.

Lähde: Shine.yahoo.com, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja