Oliivileipä

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ripaus sokeria
  • 1 sipuli
  • 450 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 50 g mustia oliiveja
  • oreganoa
  • persiljaa

Sekoita hiiva 1 ½ dl:aan vettä ja anna seistä n. 10 minuuttia. Kuullota sipuli. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, lisää keskelle vesi (johon on sekoitettu hiiva) ja loput aineet vähitellen. Vaivaa tasaiseksi ja kohota kaksi tuntia liinan alla. Vaivaa uudelleen ja kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta leipä uunipellille ja vedä viiltoja päälle. Paista 10 minuuttia 220 asteessa. Laske uunin lämpötila 200 ja paista vielä 20 minuuttia.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat