Oliivi-jauhelihapihvit ja kermaperunat

jauhelihapihvit ja kermaperunat

Oliivi-jauhelihapihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria

Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla pehmeiksi öljytilkassa. Lisää pannulle chilijauhe ja timjami. Hienonna oliivit ja sekoita sitten kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää hieman korppujauhoja. Muotoile taikinasta pihvejä ja nostele ne pelille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Paista pannulla sipulirenkaita pihvien lisäkkeeksi.

Kermaperunat

  • 1 kg perunoita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 dl kermaa

Kuori ja viipaloi perunat. Kiehauta kerma reilun kokoisessa kattilassa. Lisää perunat ja mausteet. Pyöräytä perunat kauttaaltaan kermassa ja tarkista liemestä maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada perunat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti.

Rakuunaporkkanat

  • 2 porkkanaa
  • rakuunaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuutioi kuorittu porkkana ja keitä kuutiot juuri ja juuri kypsiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää porkkana kuutiot. Paista hetki ja lisää rakuuna sekä suola. Tarjoa oliivi-jauhelihapihvien kera.

Reseptit: Henri Alen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat