Oletko sinä Suomen kalleimman Mersun uusi omistaja? Helsingistä saisi 635 800 eurolla häijyn S 65 AMG:n

Vantaalla myydään liki 650 000 euron hintaista Mersua 0:34
Helsingissä sijaitseva Sports Car Center Airport myy lähes 650 000 euron hintaista Mersua.

Kehä III:n varressa Helsingissä sijaitsevaan Sports Car Center Airportiin saapuu ensi viikon lopulla poikkeuksellisen arvokas ja hyvin varusteltu Mersu. Yli 600 000 euron hintainen auto on tällä hetkellä vielä kuljetuksessa.

Geneven autonäyttelyssä viime maaliskuussa esitelty Mercedes-AMG S 65 L Final Edition on suorituskykyisten edustusautojen todellinen lippulaivayksilö, sillä näitä kaksoisahdetulla 6,0-litraisella V12-myllyllä varustettuja autoja on valmistettu ainoastaan 130 kappaletta.

Auton kaikki 630 hevosvoimaa ja tuhannen newtonmetrin vääntö välitetään taka-akselille. Vaihteisto on luonnollisesti automaattinen. Nollasta sataan ehditään 4,1 sekunnissa, ja huippunopeutta irtoaa tämän kokoluokan autolle varsin vakuuttavat 300 kilometriä tunnissa.

Tämän Final Edition -joutsenlauluversion myötä Mersun S-sarja sanoo hyvästit kaksitoistasylinterisille moottoreille, eikä se ole näinä maailman aikoina mikään ihme, sillä tämänkin auton ilmoitetut CO2-päästöt ovat 325 grammaa kilometrillä.

Yli 300 000 euroa pelkkää autoveroa

Suomeen rekisteröitynä auton hintalapussa seisoo järisyttävät 635 800 euroa. Autoveron osuus on siitä lähes puolet, mistä johtuen ei ole mitenkään itsestään selvää, että autoa tultaisiin koskaan näkemään Suomen kilvissä. Siitäkin huolimatta, että arvokkaiden autojen rekisteröinti Suomeen onkin autokauppiaan mukaan yleistymään päin.

– Rekisteröinti Suomeen on yleistynyt myös kalliimpien autojen osalta, SCC Airportin myyntipäällikkö Roope Kolis toteaa MTV Uutisille.

– Rekisteröinti menee aina asiakkaan tarpeiden mukaan, eli haluaako hän auton Suomen rekisteriin vai toimitetaanko auto asiakkaalle muualle Eurooppaan, hän jatkaa.

Kolis kertoo, että yli puolen miljoonan euron hintaisia autoja on Suomessa tällä hetkellä myytävänä vain 13 kappaletta.

Vaikka S 65 Final Edition ei olekaan tämän hetken kallein myynnissä oleva auto, ovat tätä tyyriimmät Ferrareita ja Lamborghineja – eli aivan toisenlaiseen käyttötarkoitukseen tehtyjä.

Varustelista tyydyttää vaativimmankin asiakkaan

Myyntiin saapuvan yksilön varustelista on hengästyttävän pitkä. "Kaikilla herkuilla" tuntuukin tämän auton kohdalta varsin riittämättömältä kuvaukselta.

Lisävarustelistalta on nimittäin ruksittu kaikkien tavanomaisten kilkuttimien lisäksi muun muassa pimeänäköavustin, tunnelmavalaistus, sisäilman tuoksutustoiminto, tv-vastaanotin, takatilan viihdepaketti, kylmälokero takakyynärnojassa, takamatkustajan Executive-istuin, takapenkin First Class -varustus sekä tietysti erikoistummennetut lasit.

S 65 Final Editionin ainoa värivaihtoehto on musta, mutta 20-tuumaiset vanteet, keulan ilmanottoaukkojen ääriviivat sekä helmojen ja takapuskurin yksityiskohdat ovat saaneet silauksen pronssia.

Artikkelia muokattu 29.1. klo 9.45: Korjattu Sports Car Center Airportin sijainniksi Helsinki.

Lue myös:

    Uusimmat