Suomalaisbändin basisti myy Mersuaan ronskilla ilmoituksella: ”Ennen kuin joku apina nillittää, että Liperissä on yhtä tehokas”

Tällä autolla pääsee virkavallan jututettavaksi, vaikkei ajotavassa olisi moitteen sijaa.

Turmion Kätilöt -yhtyeen Master Bates eli basisti Hannu Voutilainen on jättänyt Nettiauto-palveluun hillittömän myynti-ilmoituksen. Mercedes-Benz CLS 55 AMG on miehen sanojen mukaan bändin hyökkäyslaivueen ykkösnyrkki ja kaikista terävin ydinkärki.

– Lyhyesti sanottuna Suomen hienoin ja äkäisin CLS 55 AMG. Omasta mielestä siis – ennen kuin kuin joku apina aloittaa nillittämisen, että Liperissä on jollain yhtä tehokas, Voutilainen aloittaa ilmoituksensa.

Vakiona autossa on 479 hevosvoimaa ja 700 newtonmetriä vääntöä, jotka ovat peräisin 5,5-litraisesta remmiahdetusta V8-moottorista. Alkuperäinen omistaja ei näihin lukemiin kuitenkaan tyytynyt, vaan asensi autoon Sprint Booster -lisäpalikan, joka nopeuttaa tiedon siirtymistä kaasupolkimen ja moottorin välillä.

– Tehdasasetuksilla siinä kaasupedaalissa on pieni viive, jotta anopin on helpompi ja miellyttävämpi käydä maitokaupassa. Yhdellä painalluksella se boosterin nappi muuttuu vihreäksi ja silloin alkaa tapahtumaan isoja asioita aina kun hipaisetkin kaasupoljinta.

Kuten AMG-mallien yhteydessä on tapana, on moottorin käsin rakentanut insinööri jättänyt autoon oman puumerkkinsä.

– Moottorin on siellä tehtaalla käsin rakennellut Marco Rinas, ja tuolla forumeilla kiertää huhu, ettei yhtään Marcon rakentamaa moottoria ole koskaan hajonnut, Voutilainen vinkkaa.

Voutilainen on kaupan kohteena olevan auton kolmas omistaja. Kun vuosimallin 2006 auto rullasi tehtaan kokoonpanolinjastolta ulos, suuntasi se suoraan Japaniin.

– Noilla japsimiljonääreillä on nimittäin tapana haalia viikonloppuautoikseen vasuriohjaamollisia eurooppalaisia luksusautoja. Hashimoto ajeli tällä viikonloppuisin noin yhdeksän vuoden ajan, kunnes ystäväni Janno osti sen takaisin Saksaan.

Voutilainen kertoo, että hän sai aikoinaan etsiä tätä autoa kissojen ja koirien kanssa.

– Halusin mustan auton mustalla nahkasisustuksella, koska mielestäni kaikki muu on väärin. Suomen markkinoilla oli vain harmaita autoja ripulin värisillä penkeillä, ja kun pikaisesti tuossa Nettiautoa selasin, niin sama homma näyttää jatkuvan edelleen.

Hienossa kunnossa oleva 150 000 kilometriä ajettu auto on myös erittäin kattavasti varusteltu sekä tehtaan että Voutilaisen itsensä toimesta. Autosta löytyvät esimerkiksi 180-asteen peruutuskamera, jälkiasenteinen mediakeskus televisiovalmiudella ja monipuolisilla sähkösäädöillä varustetut istuimet.

– Sen penkin saa säädettyä just sinun muodoilles niin, että kun istut siihen kuppiin, niin et varmasti siitä tipahda, vaikka ajaisit Eau Rougen kaasu pohjassa, tietäjät tietää.

Auton, jonka hintapyyntö on tällä hetkellä 42 900 euroa, mukana tulee myös Turmion Kätilöihin viittaava rekisteritunnus KÄT-170. Voutilainen kuitenkin huomauttaa rekkarin aiheuttavan toistuvasti ongelmia virkavallan "1900-luvulle jämähtäneiden järjestelmien" kanssa.

– Aina minut nähdessään ne pysäyttää ja väittää, että tätä autoa ei ole olemassa. Sitten ne aina soittaa Trafiin ja toivottavat hyvää matkaa.

Täydellinen huoltokirjakin löytyy.

– Mut se on niillä japanin aakkosilla, niin eihän siitä ota v*tunkaan selvää.

***

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja