Oletko koskaan puhdistanut pölynimuriasi kunnolla? Katso vinkit

Likaisella pölynimurilla imuroimisesta ei ole juurikaan hyötyä. Paitsi, että se kuluttaa imurin moottoria, se myös levittää pölyjä ja mahdollisia epäpuhtauksia takaisin asuntoon. Nappaa tästä vinkit pussillisen pölynimurin puhdistukseen.

Pölynimurin puhdistus rajoittuu useimmilla ihmisillä pölypussin vaihtoon ja kenties satunnaiseen suodatinten vaihtoon. Se ei riitä. Jos puhdistat pölynimurisi joka käytön jälkeen, siitä on helpompi pitää huolta ja siivousjälki on puhtaampaa.

Jokaisen siivouskerran jälkeen pölynimuria ei tarvitse ”tehopuhdistaa”, mutta huolto olisi hyvä tehdä joka kerran, kun pölypussin vaihtaa uuteen.

Suulakkeet

Puhdista suulakkeet imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla pyyhkeellä. Voit käyttää myös mietoa saippualiuosta, tai veden ja etikan seosta.

Jotkut suulakkeet saa helposti avattua puhdistamista varten. Mikäli näin on, irrota osat toisistaan ja puhdista. Älä kuitenkaan lähde repimään sitä auki, jos selkeitä ruuveja ei näy. Suuttimen harjasosia voit puhdistaa vanhalla hammasharjalla tai haarukalla.

Puhdista myös lisäsuuttimet imuroimalla ne. Pese tarvittaessa miedolla pesuaineliuoksella.

Letku

Irrota pölynimurin letku. Aseta se tasaiselle pinnalle niin, että voit kurkistaa sisään - letkusta pitäisi vaivatta nähdä ulos.

Mikäli letkussa on tukos, älä käytä teräväpäisiä esineitä niiden poistamiseen. Pienet esinet tai tukokset saa yleensä poistettua esimerkiksi kepin tai harjan varrella.

Mikäli letku vaikuttaa todella likaiselta, voit myös huuhtoa sen haalealla vedellä, ja tarvittaessa pesuaineella. Muista kuitenkin antaa kuivua kunnolla!


Pölypussi

Liian täydellä pussilla imuroiminen kuluttaa moottoria, kun kierrosnopeus lisääntyy ja jäähtyminen heikkenee. Liian täysi pussi estää ilmavirran kulkua ja heikentää imutehoa. Lisäksi liian täydellä pussilla imuroiminen levittää asuntoon pölyn hajua. 

Vaihda pölypussi säännöllisesti, kuitenkin viimeistään kun siitä on ¾ osaa täynnä.

Pyyhi pölypussin paikka nahkealla liinalla ennen uuden pussin asettamista.

Suodattimet

Huolehdi, että vaihdat tai puhdistat moottorin suodatinsuojan ja poistoilmansuodattaminen säännöllisesti.

Helppo muistisääntö on vaihtaa suodatin kun se alkaa tummua. Näin vältyt siltä, että pöly päätyy takaisin huoneilmaan. Tukkeutunut suodatin kuluttaa myös pölynimurin moottoria. Pyyhi myös suodattimien paikat ennen uuden asettamista.

Ulkopinnat ja johto

Joskus imurin ulkopinta on sähköinen ja kerää itseensä likaa. Pyyhi se silloin etikalla tai ikkunanpesuaineella.

Muista pyyhkiä myös liitäntäjohto.


Lue myös:

    Uusimmat