Millainen koostumus on syömässäsi ruoassa? Tutkimuksen mukaan painonhallintaa auttaa rouskuvien ruokien syöminen.
Painonpudottajia kehotetaan usein syömään hitaammin. Erään tutkimuksen mukaan syöminen on jopa puolet hitaampaa silloin, kun täytyy pureskella enemmän. Tämä voi johtaa noin 20 prosenttia pienempään ruoankulutukseen.
Kovat, rouskuvat ja sitkeät ruoat ovat vaikeampia pureskella, jolloin ei tule syötyä liikaa kerralla ja olo on kylläinen nopeammin.
Tutkimus esiteltiin jo vuonna 2022 American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa, mutta hiljattain siitä uutisoivat esimerkiksi New York Post sekä Daily Mail.
Lue myös: Vähennä ylensyömistä naurettavan yksinkertaisesti – tutkimus paljastaa simppelin keinon
Kylläisyys havaitaan nopeammin, mitä hitaampaa syödään
Tutkimuksessa 50 ihmiselle annettiin neljä erilaista mutta samankaltaista lounasta: kaksi ultraprosessoitua ja kaksi minimaalisesti prosessoitua, joista yksi ateria kummassakin kategoriassa sisälsi kovempia ja rouskuvampia ruokia kuin toinen.