Tutkimus: Tämä yhdistää painonpudotuksessa onnistuneita

Kroppa joutuu koville kotitoimistoissa – OMT-fysioterapeutti kertoo vinkit parempaan etätyöergonomiaan 11:31
Videolla kerrotaan vinkkejä parempaan etätyöergonomiaan!

Laihduttaminen ei ole helppoa ja vielä vaikeampaa on pitää pudotetut kilot poissa pysyvästi. Tuoreen tutkimuksen perusteella tässä onnistuvia yhdistää kuitenkin yksi seikka. He ovat monin tavoin aktiivisia ja istuvat muita vähemmän.

Tieteellisessä Obesity-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat tietoihin 4 300 laihduttajasta, jotka olivat pudottaneet keskimäärin 25 kiloa ja kilot olivat pysyneet poissa ainakin kolmen vuoden ajan.

Kun onnistujia verrattiin samaan laihdutusohjelmaan osallistuneisiin lihaviin verrokkeihin, joiden paino oli pysynyt samana, onnistuneesti laihtuneet istuivat keskimäärin kolme tuntia vähemmän arkisin ja viikonloppuna.

Pelkkä vähempi istuminen ei kuitenkaan selittänyt kaikkea, sillä onnistuneesti laihduttaneet myös harrastivat liikuntaa verrokkeja enemmän ja kuluttivat selvästi enemmän kaloreita liikkumalla.

Havainnot viittaavat siihen, että laihdutetut liikakilot pysyvät poissa todennäköisemmin, jos varsinaisen liikunnan lisäämisen päälle elintapoja muuttaa kokonaisvaltaisesti aktiivisemmaksi.

Runsas istuminen ja fyysinen passiivisuus on yhdistetty moniin sairauksiin kuten sydän- ja verisuonitauteihin aikaisemmissa tutkimuksissa.

Copyright 2021 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat