Oletko juuri eronnut? Lue millainen käytös on eron jälkeen sopivaa

Ex-kumppanista yli pääseminen vie aikaa. Prosessi voi olla hämmentävä, kun ajatukset kulkevat vuoristorataa.

Ikävöitkö eksääsi? Oletko hyvin perillä siitä, mitä hän tekee sosiaalisessa mediassa? Pitäisikö valokuvat säilyttää vai tuhota? Saatat miettiä, mikä on normaalia ja mikä ei kun olet eron aiheuttamassa tunnemyrskyssä. Glamour.com keräsi kasaan vastauksia siihen, oletko puhtailla vesillä vai kannattaisiko käytöstäsi miettiä vielä hetki.

Sosiaalinen media: On aivan normaalia, että lukee silloin tällöin eksän päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Saatat jopa hyötyä siitä, että tiedät mitä eksällesi kuuluu. Esimerkiksi jatkuva selfie-kuvien julkaiseminen voi muistuttaa siitä, kuinka itsekeskeinen ja huomionhakuinen eksäsi onkaan.

Sen sijaan jos aina, kun sinulla on hetki luppoaikaa, käyt tarkastamassa eksäsi Facebookin, Twitterin ja Instagramin, satutat vain itseäsi. Keskity mieluummin oman elämäsi jatkamiseen, äläkä siihen millaisen kuvan itsestään eksäsi antaa itsestään somessa. Malta myös mielesi, vaikka haluaisitkin kirjoittaa nasevan kommentin johonkin. Todennäköisesti siitä seuraa riitaa tai saat itsesi vaikuttamaan hölmöltä.

Valokuvat: Mikään ei ole parempi muisto kuin valokuva. Riitaisan eron jälkeen saatat miettiä, että hävität kaikki kuvat teistä yhdessä. Jos puhelimesi taustakuvana on yhteiskuva, vaihda se. Siirrä myös yöpöydälläsi oleva valokuva entisestä rakkaastasi laatikkoon, jossa säilytät muitakin muistoja. Erotuskan ollessa pahimmillaan pyri unohtamaan kuvien olemassaolo.

Kun aika on tehnyt tehtävänsä ja olet päässyt eteenpäin, sinulla on edelleen tallessa kuvat mukavista muistoista. Muista, että ne muistot ovat tapahtuneet juuri sinulle, eikä niiden muistelu lämmöllä tarkoita, että ikävöisit eksääsi. Olet vain päässyt kokemaan hienoja asioita, joihin kannattaa ajatuksissaan palata myös myöhemmin.

Eksästä puhuminen: Ystävien kanssa puhuminen on tärkeä keino, kun haluat päästä yli erosta. Jatkuvasti samoista asioista valittaminen vielä kuukausien eron jälkeen sijaan ei tee hyvää sinulle. Pidä huoli, että kaikki puheesi eivät liity eksääsi. Tunteet kannattaa purkaa kunnolla läheisille ystävillesi, mutta sekä sinun että ystäviesi kannalta on parempi, että lopetat sen hyvissä ajoin.

Vertailu: Se, että vertailet eksääsi ja uutta kumppaniasi toisiinsa on aivan normaalia. Vertailulla varmistelet, ettei uudessa kumppanissasi ole samoja huonoja puolia – jotka voivat johtaa jo tuttuihin ongelmiin – kuin eksässäsi. Uutta tuttavuutta on hyvä verrata entiseen miettien täyttääkö hän odotuksesi hyvästä kumppanista. Ethän kuitenkaan erehdy puhumaan uudelle kumppanillesi tästä vertailusta, vaan pidä havaintosi omana tietonasi.

Ikävöinti: On aivan normaalia ikävöidä entistä suhdetta. Kaikissa parisuhteissa on ollut jotain hyvää ja on aivan luonnollista, että muistojen mukana tulee ikävä. Tunnista kuitenkin realiteetit, äläkä jää roikkumaan. Useimmiten on hyvin epätodennäköistä, että palaatte kuukausien eron jälkeen enää yhteen. Ikävästä huolimatta kannattaa katsoa eteen- eikä taaksepäin.

Lähde: Glamour.com

Lue myös:

    Uusimmat