Mainos

Oletko joskus kuvannut videon Facebookissa? Se on tallennettu tietämättäsi – Facebook syyttää bugia

1:41

Facebookin väitetään tallentaneen käyttäjien Facebookissa kuvaamien videoiden luonnoksia käyttäjien tietämättä.

Näin tilaat Facebookin sinusta keräämät tiedot, katso helpot ohjeet yllä olevalta videolta!

New York Magazine paljastaa, että Facebook on tallentanut käyttäjien palvelussa kuvaamia videoita, joita nämä eivät ole koskaan tallentaneet ja joiden luultiin poistuneen.

Lehti huomasi asian, kun käyttäjä latasi itselleen Facebookin tallentaman datapaketin ja löysi vuosia vanhoja videopätkiä, jotka oli kuvattu Facebookissa ja hylätty saman tien.

Techcrunchin mukaan videot tallennettiin Facebookin vanhan ominaisuuden kautta, jonka avulla Facebookin käyttäjät saattoivat kuvata ja julkaista videoita suoraan selaimestaan. Järjestelmä tallensi videot Facebookiin kuvauksen aikana.

Facebook syyttää bugia

New York Magazine paljasti asian viime viikolla ja tällä viikolla Facebook on pahoitellut videoiden tallentamista. Facebook kertoo tutkineensa asiaa lehden paljastuksen jälkeen ja selvittäneensä, että "bugi" on estänyt luonnosvideoiden poistumisen. Facebookin mukaan videosisältö poistetaan nyt.

Vuonna 2014 Facebook on kiistänyt keräävänsä sisältöä, joita ihmiset eivät ole palvelussa julkaisseet. Silloin Facebookin epäiltiin keräävän käyttäjien julkaisemattomia statuspäivityksiä.

Vanhojen, poistetuiksi luultujen videoiden tallentaminen ei ole ainoa asia, joka Facebookin tiedonkeruussa on huolestuttanut käyttäjiä viime aikoina. Maaliskuun loppupuolella kävi ilmi, että Facebook on kerännyt Android-laitteista käyttäjien tekstiviesti- ja puhelutietoja jopa vuosien ajalta.

Mitä tietoja Facebookilla on juuri sinusta? Asian voi selvittää tilaamalla Facebookin tallentaman datan. Lue lisää täältä.

Lähteet: Techcrunch, New York Magazine 1 & 2

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.