Oletko jo törmännyt deittimaailman uuteen koronailmiöön? Näin toimii maskfishing: "Mutta myöhemmin, kun hän ottaa maskinsa pois..."

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa! Muista kuitenkin, että tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain.

Maskfishing, siis "maskilla kalasteleminen", on deittimaailman uusi ilmiö.

Koronaviruspandemia on tuonut myös deittailuun uuden ulottuvuuden. Metro uutisoi "maskfishingistä", siis maskikalastelusta, johon moni kokee jo törmänneensä.

Ilmiössä on kyse siitä, että henkilön kasvoja ei kykene näkemään kokonaan kasvomaskin takaa.

– Huomaat kuuman, tuntemattoman tyypin. Ehkä flirttailette silmillänne metrossa, annat parhaan hymysi silmiesi kautta, mutta myöhemmin, kun hän ottaa maskinsa pois (turvallisesti kaukana julkisesta liikenteestä) hän ei olekaan niin viehättävä kuin kuvittelisit, toimittaja Almara Abgarian kuvailee ilmiötä.

Sanakirja Urban Dictionarysta löytyy jo useampia selityksiä maskfishing-termille. Sitä kuvataan ilmiöksi, jossa henkilö "vaikuttaa viehttävämmältä, koska hänellä on kasvomaski".

Eräässä tutkimuksessa todella havaittiin, että maskinkäyttäjiä todella pidetään viehättävämpinä kuin muita!

"Maski riisutaan ja hänellä onkin suuret viikset"

Twitterissä Sharmadean Reid kysyi seuraajiltaan, ovatko he joutuneet "maskikalastelun" kohteeksi.

– Näet jonkun kuuman tyypin, jolla on ihanat silmät, ja sitten hän ottaa maskin pois ja tulos on [olkapäitään kohautteleva emoji], Sharmadean kuvailee.

Yllättäen kohtalotovereita löytyi.

– Surullista kyllä, olen. Koin, että oma alkuperäinen oletukseni henkilön kuumuudesta petti minut, Phy McCarthy toteaa.

– Pitkä tukka, kivat, siniset silmät, pitkät ripset... Maski riisutaan ja hänellä onkin suuret viikset, Alun Lloyd Davies kuvailee Twitterissä.

Catfishing? Ei, se on nyt maskfishing, nimimerkki kevin heittää

Metron Almara kuitenkin huomauttaa, että catfishing-ilmiöön verrattuna maskin käytössä on yksi oleellinen ero: ihminen ei voi mitään sille, miltä näyttää ilman maskia. Se, että kauneus on niin sanotusti katsojan silmässä, ei siis ole hänen syytään. 

Flirttaile silmillä – pidä yllä katsekontaktia

Matchmakerina toimivan Sarah Louise Ryanin mukaan ei ole ihme, että silmät vetoavat muihin, sillä katseen avulla voi flirttailla. Ei silmiä suotta sanota "sielun peiliksi". 

– Kun hymyilemme, yleensä silmät seuraavat mukana ja se tekee katseesta pehmeämmän, se toivottaa enemmän tervetulleeksi ja on potentiaalisesti viehättävämpi mahdolliselle romanttisesti kiinnostuneelle kosijalle, Ryan kuvailee.

– Voimme myös flirttailla silmillämme pitämällä jatkuvaa tai melko jatkuvaa katsekontaktia yllä romanttisesti kiinnostavaan ihmiseen, kun keskustelemme.

Ryan uskoo, että osa ihmisistä voi tosin tahallisesti poistaa maskittomat kuvat deittiprofiileistaan esimerkiksi maskinkäyttöä edistääkseen. 

Lue myös:

    Uusimmat