Oletko jakanut Netflix-tunnuksesi kaverille? Suoratoistopalvelu testaa nyt lisämaksua

Selkeät ohjeet: Näin poistat katseluhistoriasi Netflixissä 0:30
Katso myös: Näin poistat Netflixin katseluhistorian

Netflix-tunnusten jakaminen voi jatkossa olla maksullista.

Suoratoistopalvelu Netflix tutkii parhaillaan tapoja, miten se voisi veloittaa pääkäyttäjiltä ekstraa tunnusten jakamisesta esimerkiksi kaverille tai toisessa taloudessa asuvalle perheenjäsenelle. Asiasta kertoo muun muassa amerikkalaismedia Variety.

Netflixillä on tiedossa, että useat käyttäjät saattavat jakaa omia tunnuksiaan eteenpäin, jolloin yhdeltä tai useammalta käyttäjältä säästyy kuukausimaksun verran rahaa. 

Viime vuonna testattiin varoitustekstiä

Netflixin omien käyttöehtojen mukaan tunnuksia ei saisi jakaa oman talouden ulkopuolelle. Hillitäkseen tunnusten jakamista Netflix testasi jo viime vuonna maailmanlaajuisesti eräänlaista varoitustekstiä, joka ilmestyi satunnaisille käyttäjille palvelussa.

”Jos et asu yhdessä käyttäjätunnusten omistajan kanssa, tarvitset omat tunnukset jatkaaksesi katselua”, varoitustekstissä todettiin.

Varoitustekstin jälkeen tunnusten käyttäjälle tarjottiin mahdollisuutta vahvistaa tili sähköpostin tai tekstiviestin kautta. Jos tämä ei onnistunut, käyttäjä pystyi painamaan nappia ”vahvista myöhemmin” tai sitten luomaan uuden Netflix-tilin.

Lisämaksu ekstrakäyttäjistä testissä kolmessa maassa

Nyt Netflix on ottanut asian jälleen tarkempaan tutkiskeluun ja kosiskelee tunnuksia jakavia maksamaan pientä lisäsummaa. Uutta tapaa veloittaa käyttäjiä testataan aluksi Chilessä, Costa Ricassa ja Perussa.

– Olemme aina tehneet tunnusten jakamisen helpoksi perheenjäsenten kesken, esimerkiksi tarjoamalla vaihtoehtoa omiin profiileihin ja useampiin laitteisiin. Vaikka tämä on ollut todella suosittua, se on myös aiheuttanut epäselvyyksiä siitä, milloin ja miten Netflix-tunnuksia saa jakaa, Netflixin tuotekehityspäällikkö Chengyi Long kirjoittaa yrityksen blogissa.

Longin mukaan tämän seurauksena tunnuksia on jaettu oman perheen ulkopuolelle, mikä on vaikuttanut sen sijaan Netflixin mahdollisuuksiin sijoittaa rahaa uusiin sarjoihin ja elokuviin.

Siksi Netflix testaa nyt "lisää ekstrakäyttäjä" -ominaisuutta Standard- ja Premium-tilin haltijoilla kolmessa eri maassa. Ominaisuuden avulla käyttäjätiliin voi lisätä kaksi talouden ulkopuolista henkilöä, jotka saavat omat käyttäjätunnuksensa ja profiilinsa. Lisäjäsenten hinta on noin 2–3 euroa testimaasta riippuen. 

Suoratoistopalvelu testaa myös profiilien siirtoa uusille käyttäjätunnuksille

Lisäksi Netflix testaa myös toista ominaisuutta, jonka avulla käyttäjät voisivat lisätä profiileitaan uusille käyttäjätunnuksille tai ekstrakäyttäjille. Tämäkin ominaisuus on testissä ensin Chilessä, Perussa ja Costa Ricassa.

Ajatuksena on, että tunnusten haltija voi antaa muille tunnuksia käyttäville mahdollisuuden siirtää omat profiilitietonsa uusien tunnusten tai vaihtoehtoisesti extrajäsen-tunnusten alle. Näin ollen tunnuksia ”lokittaneet” saisivat näkyville oman katseluhistoriansa ja muut personoidut asetukset, jos maksavat ekstrakäyttäjälisää tai uudet omat tunnukset.

Netflix ilmoittaa uusista vaihtoehdoista lähiviikkoina testimaan jäsenilleen, jotka jakavat tilitietonsa kotitaloutensa ulkopuolelle. Jäsentä voidaan pyytää vahvistamaan tilinsä vain, jos hänen kotitaloutensa ulkopuolinen laite kirjautuu tilille. Netflix voi sitten pyytää käyttäjää vahvistamaan kirjautumisen laitteelta lähettämällä vahvistuskoodin.

Lue myös:

    Uusimmat