Oletko innokas kuvaaja? iPhone 6s:n uusi ominaisuus voi vedota sinuun

Apple on tuonut iPhone 6s:n käyttäjälle 4K-videokuvauksen. Ominaisuutta on odotettu, sillä 4K-kuvaus on jo pitkän aikaa löytynyt Android-puhelimien huippumalleista. Käytännössä 4K:sta on eniten hyötyä suhteellisen lyhyiden videoklippien kuvaamisessa, joissa halutaan korostaa kuvan tarkkuutta. 4K-video vie runsaasti tallennustilaa, joten jatkuvaan käyttöön se ei sovellu. Varsinkaan, jos käytössä ei ole 128-gigainen muistiversio.

Uudenlainen kuvausmoodi

6s tuo myös uudenlaisen kuvaviestimahdollisuuden, kun käytössä on Live Photos. Kyseessä on ”minivideo”, joka kuvaa tapahtumia 1,5 sekuntia ennen ja jälkeen kuvan ottamisen. Tämän jälkeen iPhone tekee otoksesta videon, jonka voi jakaa eteenpäin. Eläviä kuvia voi katsella kuvagalleriassa painamalla voimakkaammin kyseisen kuvan päältä.

Ominaisuudessa on kuitenkin ongelmansa. Live Photon alku muuttuu helposti epäselväksi, jos kamera on tärähtänyt kuvanottovaiheessa. Ominaisuus ei ole myöskään parhaimmillaan vähäisessä valaistuksessa.

Eläviä kuvia voi katsella kuvagalleriassa painamalla voimakkaammin kyseisen kuvan päältä.

Takakameran megapikselien määrä on kasvatettu kahteentoista. Tämä parantaa kuvien laatua, ainakin jos niitä aikoo suurentaa. Arkipäiväisessä käytössä ero edelliseen iPhone-malliin ei ole merkittävä. IPhone-puhelinten kameroista tuttu nopea tarkennus toimii uutuudessakin mallikkaasti.

Parannuksia selfie-kameraan

Selfie-kameran parannukset ovat merkittävämpiä. Nyt kameran kennossa on viisi megapikseliä, mikä on roima parannus entiseen. Etukamerassa käytössä ovat kaikki samat kuvausominaisuudet kuin takakamerassa. Mukana on myös salama, sillä iPhone 6s osaa käyttää näytön reunuksia salamana. Näyttö välähtää tarvittaessa erittäin kirkkaasti ja parantaa näin hämärässä otettujen selfie-kuvien laatua. IPhonen näyttö kytketään salamamoodissa hetkellisesti kirkkaammaksi kuin mitä näytön normaali maksimikirkkaus antaisi myöden. Puhelin osaa tarkkailla kuvausympäristön väritasapainoa ja säätää valkotasapainon sen mukaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat