Mainos

Ole tarkkana Black Fridayna: Tällaista televisiota ei kannata ostaa – tuki loppuu kahden vuoden päästä

Lähetystekniikka muuttuessa televisiokanavat näkyvät antenniverkossa vain uutta tekniikkaa tukevalla televisiolla tai digiboksilla.

Vaikka Black Friday -alennuskampanjan aikana kutkuttaisi ostaa uusi televisio, kun halpaa tavaraa vielä riittää, kannattaa ostosten teossa käyttää malttia ja tarkkuutta.

Suomessa siirrytään 31.3.2020 käyttämään pelkästään uutta DVB-T2-lähetystekniikkaa. Se mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-tasoisen kuvanlaadun ja suuremman määrän ohjelmakanavia, mutta tekee samalla osan televisioista käyttökelvottomiksi. 

Oman television toimivuuden voit testata tästä.

Television toimimisen lähitulevaisuudessa varmistaa ”Antenna Ready HD” -merkintä, joka löytyy yleensä laitteen pakkauslaatikosta.

Muistilista televisio-ostoksille

1. Tarkista esimerkiksi isännöitsijältä, onko asuntosi antenniverkossa.

2. Kysy neuvoa myyjältä. Lain mukaan myyjällä on velvollisuus kertoa asiakkaalle, jos vastaanottimella ei voi katsoa televisiota muutoksen jälkeen.

3. Valitse televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin tai joka on Antenna Ready HD -testattu.

Verkkokaupassa laitteiden ominaisuuksien ilmoitustapa vaihtelee. Verkossa televisio-ostoksia tekevän onkin syytä tarkistaa erityisen huolellisesti laitteiden tekniset tiedot ostovaiheessa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä suoraan verkkokauppaan.

Myyjällä on velvollisuus kertoa, toimivatko myytävät laitteet uudella tekniikalla.

– Jos jouluksi 2017 ostamasi televisio pimeneekin vuonna 2020, eikä myyjä ole ostohetkellä kertonut asiasta, voit vaatia jälkikäteen hyvitystä, ohjeistaa lakimies Miina Ojajärvi Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

Lähetystekniikan muutos ei koske kotitalouksia, jotka katsovat televiota kaapeli-, satelliitti- tai IPTV-lähetyksinä. Mikäli antennitalouksissa katsotaan maksu-tv-kanavia, uusi tekniikka on jo käytössä.

***

0:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.