Mainos

Ole tänään alasti kotona! Nakuhalailu peiton alla on vain yksi alastomuuden eduista

Huffington Post listasi syyt sille, miksi alastomuus on hyvä asia.

Kehon rakastaminen

Kun tulet suihkusta, onko sinulla kiire kääriä itsesi pyyhkeeseen – ettei vain kukaan näe? Kuka sinut kodissasi näkisi – ja miksi kehon vilauttaminen vaikkapa kumppanille olisi niin noloa?

Kun ihminen viettää aikaa alasti, hän joutuu kohtaamaan kehonsa eri tavalla: näkemään sen, koskemaan sitä. Kehosi on omasi, eikä siinä ole mitään hävettävää. Ihosi, muotosi ja kaaresi ovat kaikki osa sinua. Keho kannattelee ihmistä läpi elämän, ja siksi se ansaitsee arvostusta ja rakkautta – ei häpeää ja peittelyä.

Intiimi kanssakäyminen lisääntyy

Vaikka tietynlaisen salamyhkäisyyden pitämistä elossa pitkän suhteen aikana korostetaan usein, alaston halailu peiton alla on ihanaa. Fyysinen kontakti myös lähentää ihmisiä tunnetasolla.

Intiimialueiden terveys paranee

Monet kauniit alusvaatteet tehdään kankaasta, joka ei hengitä. Bakteerit voivat kasvaa jopa puuvillaisissa housuissa, ja synteettisistä materiaaleista valmistetut alushousut voivat johtaa jopa virtsatietulehdukseen. Kokeile nukkua ilman housuja!

Nukut paremmin

Juuri kun pääsit yli ehdotuksesta nukkua ilman housuja, seuraa uusi ehdotus: nuku kokonaan alasti.

Joidenkin tutkimusten mukaan kehon alhainen lämpötila voi vaikuttaa jopa aineenvaihduntaan suotuisasti. Viileässä ihminen myös nukkuu parhaiten, eikä alastonta kehoa kuumenna tai kiristä yksikään vaate tai sauma.

Onnellisuus lisääntyy

Muistatko vielä lapsuuden huolettomuuden? Voit saada sen takaisin aikuisenakin! Kohtele alastomuutta luontoon ja juurille palaamisena. Kun vietät aikaa alasti ja katsot itseäsi lempein silmin, kehonkuva paranee. Tämä puolestaan nostaa itsetuntoa.

Imetys helpottuu

Alastomana oleskeleminen voi helpottaa imettämistä. Nännien halkeiluongelmat helpottavat, kun rinnat saavat kuivua vapaasti imetyksen jälkeen sen sijaan, että ne olisivat tuntikausia kosteiden rintalappujen kanssa rintaliivien puristuksessa.


***

1:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.