Ole hyvä ja pieraise, älä käytä haarukkaa Thaimaassa – yllättävät pöytätavat maailmalta

Miten ruokaa kannattaakaan syödä Thaimaassa? Lue oudoimmat pöytätavat maailmalta.

Sen lisäksi, että ruoan laatu ja perinteiset ateriat vaihtelevat maittain, vaihtelevat myös pöytätavat. Se mikä on hyvätapaista Thaimaassa, ei välttämättä ole sitä Kiinassa. Tässä eri maiden oudoimmat pöytätavat:

1. Thaimaa: Älä laita ruokaa haarukalla suuhun

Perinteisten pöytätapojen mukaan haarukka ei ole tarkoitettu itse syömistä varten. Haarukan avulla avitetaan ruoka sen sijaan lusikalle, joka laitetaan suuhun. Jotkut thairuoat voidaan myös nauttia sormin, ja tällaisen ruoan tunnistat hieman limaisesta ja kokkareisesta riisistä.

2. Japani: Nuudeleita pitää syödä kovaäänisesti ja ryystäen

Ei ole ollenkaan epäkohteliasta syödä nuudeleita Japanissa kovaäänisesti ryystäen. Ruoan ryystämisen uskotaan itse asiassa parantavan nuudeleiden makua.

3. Lähi-itä: Älä syö vasemmalla kädellä

Vasenta kättä pidetään Lähi-Idässä, Intiassa sekä joissakin Afrikan osissa likaisena, sillä se yhdistetään takapuolen pyyhkimiseen WC-käynnin yhteydessä. Länsi-Intiassa sääntö on niin tiukka, ettei lautasta tai edes virallisia dokumentteja saisi hipaistakaan vasemmalla kädellä.

4. Etelä-Korea: Älä syö ennen vanhempia

Etelä-Koreassa kukaan ruokapöydässä ei saa aloittaa syömistä, ennen kuin pöydän vanhin on ottanut ensimmäisen haarukallisensa ruokaa.

5. Kanada: Ole hyvä ja pieraise

Totta se on: Tietyissä Kanadan inuiittikulttuureissa on hyvien tapojen mukaista päästää kunnon paukku aterian jälkeen kiitokseksi.

6. Venäjä: Älä kieltäydy vodkasta tai sekoita sitä mihinkään

Venäjällä vodka tulee nauttia aivan sellaisenaan, eikä lasissa saisi olla edes jääpaloja. Juoman sekoittaminen vaikkapa mehuun on venäläisten mielestä sen puhtauden saastuttamista, ja tarjotusta vodkasta kieltäytyminen on varsinainen pyhäinhäväistys. Venäläisessä kulttuurissa vodkan tarjoaminen on merkki ystävyydestä, kunnioituksesta sekä luottamuksesta, joten kulauta juoma kurkkuusi vaikka kello olisi yhdeksän aamulla.

Lähde: Thrillist

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat