Öinen luontokamera ikuisti ainutlaatuisen hetken: Mäyrä ja kojootti saalistavat yhdessä – "Merkittävintä materiaalia, mitä olemme onnistuneet kuvaamaan"

1:23
Katso video kojootista ja mäyrästä yläpuolelta!

Videomateriaali todistaa, että kojootti ja mäyrä viihtyvät toistensa seurassa mainiosti.

Yhdysvaltain Kaliforniassa sijaitsevassa San Josessa paikallinen säätiö on asettanut kaupunkiin 50 luontokameraa, joilla halutaan selvittää villieläinten liikkumista öisin kaupunkiolosuhteissa. 

Tiistaina yksi luontokameroista onnistui ikuistamaan erikoisen tapahtuman, kun kojootti ja mäyrä taittoivat matkaa parivaljakkona San Josen öisissä maisemissa.

Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka mäyrä seuraa kojootin perässä valtatien alla sijaitsevaan reikään. Nämä saalistajaeläimet näyttävät videon perusteella olevan keskenään sulassa sovussa. 

"Merkittävintä kuvamateriaalia, mitä olemme onnistuneet ikuistamaan"

Säätiön villieläinasiantuntija Neal Sharma kertoo kyseessä olevan mahtava todiste siitä, että kojootti ja mäyrä voivat tarvittaessa lyöttäytyä yhteen, kun on kyse saalistamisesta.

– Tämä on merkittävintä kuvamateriaalia, mitä olemme onnistuneet ikuistamaan, Sharma kertoo.

Sharma kertoo, että luontokameroista saadaan arvokasta tietoa siitä, miten kaupunkia tulisi suunnitella, jotta villieläimet pystytään ottamaan myös huomioon.

Katso video tapahtuneesta yläpuolelta!

Lähde: KameraOne

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja